Θρίλερ με την Τατιάνα Στεφανίδου και τη μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού
550_334_572002

Μήνυση σε βάρος της Τατιάνας Στεφανίδου κατέθεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον ο Γιάννης Λαγός, ζητώντας τη δίωξή της για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου.

Αφορμή ένα βίντεο, από σχολείο του Περάματος, όπου προχθές επικράτησε ένταση, όταν μεγάλη πλειοψηφία γονέων αντέδρασε στην κοινή παρακολούθηση μαθημάτων των παιδιών τους με προσφυγόπουλα.

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τη μήνυση Λαγού κατά Στεφανίδου

Αναζητούν την Τατιάνα Στεφανίδου να την συλλάβουν μετά από μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού

Στον χώρο του σχολείου βρίσκονταν ο βουλευτής με μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, απειλούσαν εκπαιδευτικούς, γιατί τους θεωρούσαν υπεύθυνους για τη συν-παρακολούθηση μαθημάτων Ελλήνων μαθητών με τα προσφυγόπουλα.

ΝΔ: Ο εκφοβισμός εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσει

Ερώτηση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για την αυτόφωρη διαδικασία σε δημοσιογράφους

Στ. Θεοδωράκης: Σε λίγο ούτε σε εκπομπή μαγειρικής δεν θα μπορείς να κάνεις σχόλιο

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την Τατιάνα Στεφανίδου ως «τραμπούκου» και το γεγονός ότι η παρουσιάστρια υποστήριξε πως ο Γιάννης Λαγός χτύπησε γονείς και μαθητές, οδήγησαν τον βουλευτή στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου και κατέθεσε σε βάρος της μήνυση.

Η κίνησή του αυτή οδήγησε δύο περιπολικά στο στούντιο του Εψιλον, αλλά και στο σπίτι της παρουσιάστριας, αφού το αδίκημα καταγγέλθηκε ότι τελέστηκε δια του Τύπου και είναι αυτόφωρο. Στη θέα των περιπολικών, προκλήθηκε αιφνιδιασμός και αναστάτωση στα γραφεία της εκπομπής, ενώ η παρουσιάστρια αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Διχασμός στο σχολείο

Η ένταξη περίπου 20 προσφυγόπουλων σε κάποια μαθήματα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο σχολείο, αφού είναι πολλοί οι γονείς που αντιδρούν, υποστηρίζοντας (σ.σ. δυστυχώς) ότι πολλά από αυτά δεν είναι εμβολιασμένα ή ότι έχουν άλλη κουλτούρα. Κάποιοι από αυτούς ενημέρωσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, η οποία άλλωστε επιχειρεί εδώ και χρόνια διείσδυση στο Πέραμα, ενώ παρόντα ήταν και μέλη της ΚΕΡΦΑ (αντιφασιστική πρωτοβουλία) με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Σύμφωνα με μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που μίλησαν στο «Εθνος», στελέχη της Χρυσής Αυγής βιαιοπράγησαν σε βάρος εκπαιδευτικών, ενώ ΕΔΕ πραγματοποιείται για τους αστυνομικούς και τον τρόπο που αντέδρασαν. Ερευνα διεξάγει και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει πάντως σε όλους τους τόνους ότι τα προσφυγόπουλα θα ενταχθούν κανονικά στα μαθήματα του σχολείου ενώ η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Περάματος με ανακοίνωσή της κάλεσε τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και τους συλλόγους εκπαιδευτικών να υποδεχθούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου. «Τους καλούμε να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, με την ελπίδα ότι θα εισακουστούν.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: Εθνος