Θρήνος και Σπαραγμός στην Κρήτη στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία
Θρήνος και Σπαραγμός στην Κρήτη στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία

Ο επίλογος της τραγωδίας που συγκλόνησε ολόκληρη την Ελλάδα γράφτηκε στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το χωριό της οικογένειας του μικρού Ζαχαρία, που αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδήνης το αγγελούδι της.

Το άτυχο παιδάκι, έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Είχε μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης. Νοσηλεύτηκε διασωληνωμένο στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι το αγγελούδι “πέταξε” για τη γειτονιά των αγγέλων. Όλοι ήλπιζαν σε ένα δεύτερο θαύμα όμως η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς είχε μείνει για πολλή ώρα χωρίς να οξυγονωθεί ο εγκέφαλός του με συνέπεια, λίγο πριν τη μία τα μεσάνυχτα, να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Να σημειωθεί ότι το πρωί, οι γονείς του μικρού Ζαχαρία βάφτισαν κατ’εξαίρεση το νεογέννητο μέλος της οικογένειας καθώς το έθιμο θέλει να μην υπάρχει αβάπτιστο παιδί στην οικογένεια όταν φύγει από τη ζωή ένα άλλο. Το κοριτσάκι, μόλις πέντε μηνών, πήρε το όνομα Νεκταρία.

 

 

 

ekriti.gr