Θρήνος και θλίψη στην Κρήτη για τη δασκάλα…που έφυγε πρόωρα από τη ζωή
daskala_2

Θλίψη και πόνος στον εκπαιδευτικό χώρο της Κρήτης, καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή η δασκάλα του 3ου Δ. Σ. Σητείας Κωνσταντίνα (Ντίνα) Αναστασοπούλου. 

Η αγαπημένη δασκάλα της Σητείας, νικήθηκε από την επάρατη νόσο, με την οποία πάλεψε ως το τέλος. Ήταν 51 χρόνων με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έμενε χρόνια στη Σητεία και ήταν παντρεμένη με το Γιώργο Οικονομάκη και είχαν δυο παιδιά, όπως  γράφει το e-messara.gr.  Για το θάνατο της Ντίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Σητείας «Ο ΜΥΣΩΝ», δημοσιοποίησε το παρακάτω ψήφισμα:

«Ψήφισμα  για τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης συναδέλφισσας Ντίνας Αναστασοπούλου»
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή, η αγαπημένη σε όλους μας  συνάδελφός, Κωνσταντίνα (Ντίνα) Αναστασοπούλου, βυθίζοντας σε θλίψη εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και την τοπική κοινωνία της Σητείας που γνώριζε  αυτό τον υπέροχο άνθρωπο. Αγωνίστρια μέχρι τέλους πάλευε με τον καρκίνο και δεν το έβαζε κάτω αφού δεν άφηνε τη ζωή να την προσπερνά.
Αισιόδοξη και θαρραλέα νοιάζονταν για τους γύρω της δίνοντας τους δύναμη και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.
Συνάδελφισσα, δασκάλα, που ξεχώριζε για την καλοσύνη, ανιδιοτέλεια, την απλότητα και την αγάπη της για τους μαθητές της. Πάντοτε δραστήρια, ανήσυχη και δημιουργική με ιδιαίτερη αγάπη στις τέχνες και τα γράμματα έδινε καθημερινά  την ψυχή της στους μαθητές και τους ανθρώπους γύρω της.
Υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της επαρχίας Σητείας ενώ τα  τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας.
Καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη  και ήταν παντρεμένη στη Σητεία όπου ζούσε με τον αγαπημένο σύζυγο και συμπαραστάτη της Γιώργο Οικονομάκη και τα δυο παιδιά της. Έφυγε  σε μικρή ηλικία , 51 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό πίσω της.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας “ο Μύσων”, μετά την αναγγελία του θανάτου της συναδέλφισσας αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
2) Να εκπροσωπηθεί το ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία
3) Να διατεθεί χρηματικό ποσό στην οικογένεια.
4) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο
Καλό σου ταξίδι αγαπημένη συναδέλφισσα Ντίνα.
Στην οικογένειά της, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.