Θρήνος και Θλίψη στο Ηράκλειο για τη Ντιάνα που “έφυγε” νωρίς…




ntiana

Θλίψη στην οικογένειά της, στην τοπική κοινωνία αλλά και στον πνευματικό κόσμο του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος της 53χρονης Ντιάνας Μανουρά η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί νικημένη από τον καρκίνο.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, ήταν μέλος της ΕΡΤ και της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 11.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά ενώ η ταφή θα γίνει στ’ Ανώγεια.

Ανακοίνωση για τον θάνατο της εξέδωσε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλς Λαμπρινός. Συγκεκριμένα ανφέρει τα εξής:

Η Ντιάνα Μανουρά υπήρξε μια προσωπικότητα ξεχωριστής πνευματικής ακτινοβολίας. Άνθρωπος της ευθύνης, της ουσιαστικής καλλιέργειας, με ανοιχτούς ορίζοντες, και πολυμερή ενδιαφέροντα.
Ως πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου, ως φιλόλογος καθηγήτρια, ως μέλος της ΕΡΤ και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προσέφερε πολύτιμο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο στην κοινωνία του Ηρακλείου. Ο πρόωρος θάνατός της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εκείνους που την αγάπησαν, μαθήτευσαν, και συμπορεύτηκαν μαζί της.
Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

Ψήφισμα από το Σύλλογο Διδασκόντων τυ 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου:

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος καθηγητών του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της πολυαγαπημένης συναδέλφου, φιλολόγου Ντιάνας Μανουρά εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη για την απώλειά της και αποφασίζει :

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.
Να παρευρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό στη μνήμη της, και να το παραδώσει στην οικογένεια, για να το διαθέσει όπου αυτή επιθυμεί.
Να μετονομάσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σε αίθουσα « ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥΡΑ».
Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του σχολείου και στον τοπικό τύπο.

Συλληπητήρια ανακοίνωση από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

“Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» εκφράζει τη θλίψη της, για την απώλεια της Ντιάνα Μανουρά. Πενθούμε για τον χαμό μιας μεγάλης κυρίας.

Σεμνή, συνετή, εργατική, αγάπησε τον τόπο της και την πολιτεία του Μεγάλου Κάστρου, αφήνοντας στις επόμενες γενιές πλούσια παρακαταθήκη από το μεστό, γνώσης, ήθους και σεμνότητας, έργο της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της”.