Τι λέει Αστυνομία για το “ύποπτο όχημα και τις απόπειρες βιασμού στο Ηράκλειο”
“Οι γνωστές καταγγελίες στο facebook λες και εκείνο θα πιάσει τους δράστες, αν υπάρχουν”. Με αυτή τη φράση σχολίασε αξιωματικός της Αστυνομίας στο Ηράκλειο τα όσα περιγράφονται και αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το instagram περί δήθεν απόπειρας βιασμού γυναικών σε περιοχές του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια μία ιστορία που διακινείται τα τελευταία 24ωρα με αρκετούς χρήστες να κοινοποιούν τη σχετική δημοσίευση ενός άλλου χρήστη χωρίς καν – πολλοί, όχι όλοι- να διαβάσουν τι ακριβώς κοινοποιούν. Αποτέλεσμα; Να γεμίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις που κάνουν λόγο για απόπειρα αρπαγής και βιασμού γυναικών. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ένα “όχημα που κλείνει το δρόμο στις κοπέλες και στη συνέχεια ο συνοδηγός κατεβαίνει και τις κυνηγά“. Όπως αναγράφεται στις αναρτήσεις “περιστατικά έχουν σημειωθεί στην οδό Παπαπέτρου Γαβαλά, στο Γάζι και στις Μεσαμπελιές”.

μία από τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

μία από τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Η ιστορία αυτή θυμίζει την υπόθεση με το λευκό βαν στο οποίο φέρονται να επιβαίνουν άγνωστοι άνδρες που κυκλοφορούν και προσπαθούν να αρπάξουν ανήλικα. Φυσικά, τέτοιο βαν δεν έχει βρεθεί ποτέ ωστόσο η διακίνηση και μόνο των αναρτήσεων αυτών σε facebook και instagram, προκαλεί ανησυχία σε γονείς και κοπέλες και είναι απόλυτα λογικό.

Το ekriti επικοινώνησε με Αστυνομικό που παρακολουθεί το θέμα και έλαβε τη διαβεβαίωση πως επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία του Ηρακλείου δεν έχει υπάρξει. Ούτε για το λευκό βαν αλλά ούτε και για το όχημα που περιγράφεται ότι οι επιβαίνοντές του προσπαθούν να βιάσουν κοπέλες.

 

 

ekriti.gr