• 30 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Τι θα γίνει αν παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ; “Ραντεβού” στο λιμάνι δίνουν οι αγρότες: Πάνω από 1.000 τόνοι κηπευτικών σε αναμονή

Vinkmag ad

limani fortiga

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, περιμένοντας τις αποφάσεις της Π.Ν.Ο για συνέχιση ή όχι της απεργίας, που ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται και σήμερα.
Μιλώντας στον dream fm 90,7 και στην εκπομπή Πρωινή Πτήση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης, διερωτήθηκε για ποιον λόγο ενώ ο ίδιος ο υπουργός χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απεργία, καθώς όπως είπε έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα αιτήματά τους, δεν ενεργοποιεί το νόμο για δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, το οποίο θα μεταφέρει τα αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά.
Ο κ. Ορφανουδάκης επανέλαβε ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός στις αγορές του εξωτερικού και η όποια καθυστέρηση στις παραδόσεις κοστίζουν πολύ ακριβά.

Μόνο από την περιοχή του Τυμπακίου “φεύγουν” ημερησίως 400 τόνοι οπωροκηπευτικών, ενώ οι ποσότητες αυξάνονται καθώς ξεκίνησε και η συγκομιδή καρπουζιών και πεπονιών.
Σήμερα στο μεσημέρι θα συνεδριάσουν εκ νέου τα 13 σωματεία της Π.Ν.Ο για να αποφασίσουν τι θα γίνει αύριο, ενώ οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης, σε περίπτωση παράτασης της απεργίας, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου μαζί με τις νταλίκες, ενώ οι αγρότες των Χανίων θα μεταβούν στο λιμάνι της Σούδας, όπου “θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να φύγουν τα πλοία με τα αγροτικά προϊόντα”.

Loading

  Read Previous

  Αυτή την σημαία δεν μπορεί να την πάρει κανείς: Ζωγράφισαν τη γαλανόλευκη στην Κρήτη – Φαίνεται και από το διάστημα! (φωτο)

  Read Next

  Η ΠΝΟ αποφάσισε το τέλος της απεργίας: Πότε φεύγουν τα πλοία;;

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular