Τυμπάκι – επεισόδια: «Καμπάνα» σε 3, αναβολή για τους υπόλοιπους – Σε 5 αποδίδονται ρατσιστικά κίνητρα
Όλοι τους κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που διαπράττουν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Για αύριο και για την ερχόμενη Πέμπτη αναβλήθηκαν οι δίκες των περισσοτέρων από τα άτομα που συνελήφθησαν στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, κατά την ξενοφοβική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος κάποιων εκ των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πάντως, σήμερα, τρεις από τους συλληφθέντες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν για οπλοφορία μαχαιριού και ο ένας για οπλοφορία ροπάλου. Και στους τρεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Πέντε από αυτούς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση που έγινε στο χώρο λατρείας μουσουλμάνων στο Τυμπάκι, όπου πετάχτηκαν πέτρες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Όλοι τους κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που διαπράττουν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ένας εξ αυτών είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο πλήθος.

Η δίκη των πέντε συγκεκριμένων κατηγορουμένων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που δεν δικάστηκαν σήμερα, πήραν αναβολή για να δικαστούν αύριο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βαρύνονται με κατηγορίες που σχετίζονται με όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υγείας της περιοχής μετανάστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί οι δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εδώ και λίγα 24ωρα, οι μετανάστες που ζουν στο Τυμπάκι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

 

Από:Αγγελίνος Νικόλας

neakriti.gr