• 16 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Το γνωρίζατε; Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Vinkmag ad

mpakaliaros

Οι λόγοι που καθιέρωσαν τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ήταν καθαρά οικονομικοί και πρακτικοί.

Επειδή η ενδοχώρα δεν μπορούσε να προμηθεύεται φρέσκα ψάρια με την ευκολία που μπορούσαν τα νησιά και οι παράκτιες περιοχές, ο παστός μπακαλιάρος, που μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, ήταν η καλύτερη λύση.

Επιπλέον, η φθηνή τιμή του τον έκαναν ιδιαίτερα προσιτό στα κατώτερα στρώματα, γεγονός που ανέβασε στα ύψη τη δημοφιλία του.

Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος ήταν η πιο εύκολη και οικονομική λύση για τους πολυάριθμους πιστούς, που τον έβρισκαν ακόμα και στα πιο μικρά μπακάλικα. Με τον καιρό, η συνήθεια αυτή έγινε έθιμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Read Previous

“Με Στεναχωρεί” – Δείτε το ολοκαίνουργιο βίντεο κλιπ του STAN

Read Next

Αποκαλύψεις-σοκ για την αεροπορική τραγωδία Τα 8 μοιραία λεπτά και τα σενάρια των ερευνητών

One Comment

  • Ναι αλλα σημερα ειναι πανακριβος !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular