• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Στα «μαύρα» σκοτάδια ο Κόκκινος Πύργος και το μισό Τυμπάκι

Kρήτη: Συνελήφθη 39χρονος για απειλή και εκδικητική πορνογραφία – Καταδίωκε την πρώην σύντροφό του από το 2023

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με το μαχαίρι που εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο και καφετέρια

Στο Βενιζέλειο 11χρονο παιδάκι με τη μητέρα του μετά το τροχαίο στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο ΠΑΓΝΗ… Ενός λεπτού σιγή από τους χειρουργούς στη μνήμη του μικρού Άγγελου

Hράκλειο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, «χτύπησε» δίκυκλο και εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες

Σεισμοί: Ενημερωνόμαστε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας (Βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηρακλείου – Μεσαρά – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο

Το μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις ελληνικές ταινίες – Ποιος είναι;

kadro

Όσοι παρακολουθούν φανατικά τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει το πορτραίτο ενός άνδρα που εμφανίζεται παντού!

Απολαμβάνοντας τις πρώτες σκηνές της γνωστής ταινίας του 1965 «Υπάρχει και φιλότιμο» ο Μαυρογιαλούρος ψάχνοντας την ομιλία για την Πλατανιά έχει ακριβώς από πάνω του το κάδρο ενός βλοσυρού μουστακαλή, που όπως λέει ο Κωνσταντάρας είναι ο αείμνηστος πατέρας του.

Είναι όμως αυτός ή μήπως είναι ο… Χαράλαμπος στο εξίσου θρυλικό «Ο θησαυρός του μακαρίτη» τον οποίο η Γεωργία Βασιλειάδου… θρηνεί μιας και πέθανε από το πολύ φαΐ.

Είναι ο Χαράλαμπος ή μήπως είναι τελικά ο θείος Τάκης της Γκέλυ Μαυροπούλου στο παλαιότερο «Η κυρία του κυρίου» του 1962;

To πρόσωπο στο κάδρο είναι το ίδιο και εμφανίζεται λοιπόν σε τρεις ταινίες το 1959, το 1962 και το 1965 που βρήκαμε αρχικά. Μετά από έρευνα όμως και όπως αναφέρει το 90lepta.com ο μπάρμπας στο κάδρο εμφανίζεται και σε αρκετές ταινίες ακόμα όπως στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», στον «Εχθρό του λαού» ακόμα και «Στον αστερισμό της Παρθένου».

Η αποθήκη των στούντιο της Φίνος Φίλμς δεν υπάρχει πλέον για να βρούμε την εξήγηση…. Το 90lepta.com υποθέτει ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρισκόταν στο “οπλοστάσιο” του σκηνογράφου Μάρκου Ζέρβα (που δούλευε για τη Φίνος φιλμ), επειδή όλες οι συγκεκριμένες ταινίες είναι σε δική του σκηνογραφία. Σε κάποιες εμπλέκεται επίσης και ο Νίκος Τσιφόρος που ήταν γνωστός χιουμορίστας και ίσως έβαλε το χεράκι του κι αυτός.
newsbomb.gr

    Read Previous

    Συνεχίζει η θάλασσα στην νότια Κρήτη να ξερνάει Αγελάδες (Εικόνες)

    Read Next

    Μέχρι 16 Μαϊου η υποβολή Ενιαίας Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular