Το ΤΕΕ αποκήρυξε τους μηχανικούς που ψήφισαν το ασφαλιστικό
mixanikoi siriza

Έπεται και η διαγραφή τους μετά από συμβούλιο που θα προηγηθεί – Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ κατά το παρελθόν

Στην πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) αναρτήθηκαν τα ονόματα των μηχανικών-βουλευτών της συμπολίτευσης που στήριξαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο, με την ψήφισή του στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για την υλοποίηση του πρώτου βήματος αντίδρασης των μηχανικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έπεται και η διαγραφή τους. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, από τα τέλη της εβδομάδας, είχε προειδοποιήσει για τις διαγραφές όσων βουλευτών ψήφιζαν, ακόμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, που διετέλεσε και πρόεδρος του ΤΕΕ στο παρελθόν.

Πιο αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και ο πίνακας με τα ονόματα των βουλευτών-μηχανικών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο:

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν ως βουλευτές το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο: