Τώρα κλαίνε όλα τα ”Αλάνια” 7 τόνοι ”Σοκολάτας χασίς δολοφόνο” στο πλοίο στην Αγία Γαλήνη
xasisi agia galini2Επτά περίπου τόνοι εκτιμάται ότι είναι το βάρος της ποσότητας χασίς σε μορφή σοκολάτας που βρέθηκε στο ρυμουλκό νότια της Κρήτης μετά από μεγάλη και άρτια συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

xasisi agia galini1

Το σκάφος σημαίας Τανζανίας εντοπίστηκε αρχικά νότια της Ιεράπετρας με τις Αρχές να το θέτουν υπό στενή αλλά αυστηρώς διακριτική παρακολούθηση. Μόλις έφτασε στα 50 ναυτικά μίλια νότια του Ρεθύμνου, οι άνδρες της μονάδας υποβρύχιων αποστολών ακινητοποίησαν το σκάφος και με ένα ρεσάλτο ανέβηκαν πάνω και συνέλαβαν το πενταμελές πλήρωμα με καταγωγή από τη Συρία.
Στη συνέχεια το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης όπου εκεί οι Αρχές, εντόπισαν την κρυψώνα των ναρκωτικών με τους τόνους κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

xasisi agia galini4

Όπως λέει γνώστης των πραγμάτων, πρόκειται για μία μορφή χασίς η οποία παρασκευάζεται έτσι προκειμένου να μεταφέρεται εύκολα. Μάλιστα, το εμπόρευμα φέρει το χαρακτηριστικό όνομα “asasin” που σημαίνει δολοφόνος και είναι μία επικίνδυνη μορφή χασίς που οδηγεί στον θάνατο.

xasisi agia galini3

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της Ασφάλειας του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, κλιμάκια ειδικών αποστολών από την Κρήτη και στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την κρυψώνα με τους τόνους χασίς εντόπισε ο σκύλο;ς του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών από τα Χανιά.

xasisi agia galini

Στη συνέχεια οι Λιμενικοί χρειάστηκε να κόψουν με σβουράκι κάποια σίδερα στο αμπάρι προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν τα ναρκωτικά.