Του δήμευσαν το αμάξι…και δεν του το γυρνάνε πίσω!
agrotis

Οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν … σφυρίζουν αδιάφορα!

Την απίστευτη ιστορία ενός 43χρονου κτηνοτρόφου από το Σίσι Λασιθίου, που δείχνει το σκληρό πρόσωπο ενός άδικου νόμου αλλά και τη σπουδή των δημόσιων υπηρεσιών, που όταν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη κινούνται με ρυθμό χελώνας αλλά όταν θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στην περιουσία σου, ενδύονται τη στολή…λαγού, φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το cretalive.

O 43χρονος, πατέρας 7 παιδιών συνελλήφθη από την Αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο και στα πλαίσια της έρευνας που του έγινε, κατασχέθηκε το αγροτικό του αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, το αυτοκίνητο από την ΕΛΑΣ περνάει στα χέρια του Τελωνείου,το οποίο 3 μήνες μετά τη διαδικασία κατάσχεσης, ενημερώνει τις κρατικές υπηρεσίες για το αν κάποια απ΄αυτές ενδιαφέρεται να περάσει στην κατοχή της το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Έτσι και έγινε με το 4×4 NISSAN του κτηνοτρόφου το οποίο κατέληξε στην υπηρεσιά του Στρατού. Έλα όμως που το δικαστήριο λίγους μήνες, μετά απήλλαξε τον 43χρονο απ΄όλες τις κατηγορίες κι όταν εκείνος προσπάθησε να πάρει πίσω το αυτοκίνητο του, οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν άρχισαν να…σφυρίζουν αδιάφορα!

Το Τελωνείο υπστήριξε πως δεν είναι πλέον αρμοδιότητα του, ενώ η Στρατιωτική Υπηρεσία υποστηρίζει πως νόμιμα κατέχει πλέον το αυτοκίνητο. Ο πολύτεκνος κτηνοτρόφος, που έχει στα χέρια του την απόφαση του δικαστηρίου, που επιβάλλει την άμεση επιστροφή του αυτοκινήτου στον κάτοχο του…τραβάει τα μαλλιά του και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα! ” Μου δήμευσαν την περιουσία μου, εγώ δεν θέλω λεφτά, αλλά το αμάξι μου πίσω” λέει οργισμένος ο 43χρονος, που δεν χωράει το μυαλό του, πως ο Στρατός που υπηρέτησε ο ίδιος αλλά πρόκειται να υπηρετήσουν και τα 5 αγόρια του, ήλθε ως” κατακτητής” κι έβαλε πόδι στην περιουσία του!

Θα φτάσω ως την άκρη του κόσμου κι αν δεν δικαιωθώ θα πάρω το νόμο στα χέρια μου, συμπληρώνει και γι αυτό το λόγο αποτάνθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το Μιχάλη Κριτσωτάκη, προκειμένου να παρέμβει και να φτάσει το δίκαιο αίτημα του ως τη Βουλή. ” Ο νόμος είναι άδικος και θα πρέπει να αλλάξει. Το Τελωνείο δεν θα πρέπει να να παραχωρεί τα αυτοκίνητα, πριν βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις, για να μην μπαίνουν οι πολίτες σε τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία” λέει στο cretalive ο δικηγόρος του Παρασύρη, Βενιζέλος Κάββαλος. Μια ιστορία.. κρατικής τρέλας από τις αρχές που δείχνουν πως αντιμετωπίζουν τους πολίτες, όταν εκείνοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους αλλά δεν ξέρουν που να το βρουν!

http://www.cretalive.gr/