Η Τουρκία έστειλε τους μετανάστες νοτιότερα στα σύνορα του Έβρου αλλά συνάντησαν αυτές τις εικόνες! (Βίντεο)
agrotes_evros

Αγρότες των Φερών και του Πέπλου μαζί με καλυβιέρηδες, μέλη του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” βοήθησαν και χθες το βράδυ τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, να αποτρέψουν την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών, που από τις Καστανιές μετακόμισαν στη νότια πλευρά του Έβρου.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, αρκετοί αγρότες με τα τρακτέρ τους και κορνάροντας με αναμμένα τα φώτα, δημιουργούσαν την αίσθηση σε όσους σκέφτονταν να περάσουν από το τουρκικό στο ελληνικό έδαφος, ότι η απόπειρα τους θα είναι αποτυχημένη.

Στην περιοχή Μελισοκομείο και Τσιρώζη, αλλά και στο Πέταλο του Πέπλου κοντά στην γέφυρα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που όπως και τις προηγούμενες βραδιές βοηθούσαν ουσιαστικά στο έργο των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο και μέλος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» Χρήστο Πασχαλίδη περίπου 4.000 μετανάστες από την Κεσσάνη (απέχει περίπου 25 χλμ. ανατολικά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα) προσέγγισαν τους Κήπους του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα. “Έπεσαν προειδοποιητικά πυρά από κατοίκους και οι μετανάστες αναδιπλώθηκα픨.

Πηγή: evros-news.gr