Τραγικό: Ένα μικρό αγόρι πέθανε δύο εβδομάδες αφού εμφανίστηκε αυτό το παράξενο σημάδι στο πόδι του!
b5c0df06cfada1c7f419faca2e4e9c07

O νεαρός Keith Pierce, ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Montana είχε ιδιαίτερο ταλέντο στο ποδόσφαιρο και την πυγμαχία.

Οι γονείς του, αν μη τι άλλο, πρόσεχαν την υγεία του και την ασφάλειά του. Φαντάζεστε, λοιπόν, πόσο θα ανησύχησαν όταν μόλις ένα μήνα μετά τα γενέθλιά του, παρατήρησαν στο πόδι του παιδιού ένα μαύρο σημάδι που είχε πρηστεί.

Image: The Daily Mail

Tον πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί φοβήθηκαν πως επρόκειτο για καρκίνο. Όταν οι εξετάσεις, όμως, βγήκαν αρνητικές, όλοι αναθάρρησαν και άφησαν τον μικρό να γυρίσει σπίτι με την οικογένειά του. Πού να φαντάζονταν πως τον είχε δαγκώσει μια δηλητηριώδης αράχνη στη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου!

Καθώς το δηλητήριο της αράχνης εξαπλωνόταν στο σώμα του μικρού παιδιού, το σημάδι όλο και πρηζόταν με τις μέρες και τελικά, ο μικρός επέστρεψε στο νοσοκομείο. Δυο μέρες αργότερα μπήκε στο χειρουργείο επειγόντως, αλλά δεν ξύπνησε ποτέ. Δεν είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως.

“Ο Keith πέθανε μόλις 24 ώρες μετά. Ένα μήνα και 4 μέρες μετά τα δέκατα γενέθλιά του,” δήλωσε συντετριμμένη η Mandy, μητέρα του μικρού αγοριού.

Image: Remembering Keith Pierce

Κίνδυνοι της Καφέ αράχνης

Πρόκειται για μία από τις μόλις δυο δηλητηριώδεις αράχνες της Βορείου Αμερικής. Η πρώτη και κυριότερη είναι η Μαύρη Χήρα. Η καφέ αράχνη ζει στις Κεντρικές και Νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στατιστικές που υποστηρίζονται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είναι πολύ απίθανο να μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές.

Συνήθως είναι 6 με 20 χιλιοστά σε μήκος και ξεχωρίζουν από τις ακίνδυνες αράχνες χάρις στο σημάδι που έχουν πίσω από το κεφάλι τους.

shutterstock_7965667

Η πλήρης ονομασία τους είναι Καφέ Αντικοινωνική αράχνη κι αυτό γιατί προτιμούν να απομονώνονται σε σκοτεινά σημεία, όπως σε ντουλάπες. Δεν τους αρέσει να τις βρίσκουν και να τις ενοχλούν.

Λόγω μεγέθους και ευαισθησίας, τα μικρά παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο να τα δαγκώσει μια τέτοια αράχνη. Πίσω στο 2014, ο μικρός Branson Riley Carlisle είχε βρεθεί επίσης στο νοσοκομείο με δάγκωμα από τέτοια αράχνη που κρυβόταν στην πάνω πιτζάμα του.

Κάπως έτσι ήταν η εξέλιξη του δαγκώματος.

Image: The Daily Mail

Μόλις λίγες ώρες μετά την τελευταία φωτογραφία, ο μικρός έπαθε ανακοπή λόγω του δηλητηρίου και μετά από 17 προσπάθειες ανάνηψης, ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Προς όλους τους γονείς. Αν το παιδί σας παραπονεθεί για κάποιο τσίμπημα και μένετε σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ψάξτε για τα παρακάτω συμπτώματα και μεταβείτε άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο.

Πλύνετε το σημάδι με νερό και σαπούνι, εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή για δέκα λεπτά και επαναλάβετε πριν μεταβείτε στο νοσοκομείο.

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

 

 

athensmagazine.gr