Τραγωδία με 41χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών κατέληξε μετά από επέμβαση ρουτίνας
nosokomeio

Μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας είχε μοιραία κατάληξη για μία 41χρονη γυναίκα καθώς κατέληξε έπειτα από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να αφαιρεθεί λάμα από το πόδι της. Πληροφορίες του tempo24 αναφέρουν ότι όταν ξύπνησε η 41χρονη, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Ομως, τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά από το περιστατικό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Λιβέρη του Stigma 97,6, αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στις 25 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά και βγήκαν όλα αρνητικά.

Το χειρουργείο επαναλειτούργησε, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Ακολούθησε νέα αναστολή όλων των επεμβάσεων και ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Στη Ζάκυνθο αλλά και το Ρίο αναμένεται αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο από την Αθήνα, για να διερευνηθούν τα αίτια. Μέχρι τότε, δεν θα γίνει καμία επέμβαση για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.