Τσεχία: Ο πρόεδρος της Γερμανίας «έφαγε» ένα αυγό στο κεφάλι
Στο κεφάλι του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ κατέληξε ένα αυγό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πράγα.germ

Ο κ. Γκάουκ επισκέφθηκε την Πράγα μαζί με άλλους προέδρους χωρών της κεντρικής Ευρώπης με αφορμή την 25η επέτειο της πτώσης του κομμουνισμού, ωστόσο, ένα αυγό που προοριζόταν για τον Τσέχο ομόλογό του Μίλος Ζέμαν, κατέληξε τελικά στο κεφάλι του Γερμανού προέδρου!

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής σε πλατεία της πόλης και όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τσέχικης προεδρίας, «ο πρόεδρος Γκάουκ επλήγη στους κροτάφους, ταράχθηκε από το σοκ αλλά συνέχισε το πρόγραμμά του όπως είχε προβλεφθεί».

Πάντως, μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε συγγνώμη από το Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, Γίρι Όβτσατσεκ.

«Ο Μίλος Ζέμαν είπε στον Γιοάχιμ Γκάουκ: «Συγχωρείστε με κύριε Πρόεδρε, το αυγό αυτό προοριζόταν για εμένα, όχι για εσάς»» ανέφερε ο Όβτσατσεκ.

Πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου της Τσεχίας τον γιούχαραν και σφύριζαν αποδοκιμαστικά εναντίον του καθώς διαδήλωναν κατά του «φιλορωσικού» προσανατολισμού που λένε ότι δίνει στη χώρα.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 20 διαδηλώσεις ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σήμερα στην Πράγα περιλαμβανομένων πολλών εναντίον του προέδρου Ζέμαν…

 

 

Πηγή