Βαριά καμπάνα σε γιατρό στην Κρήτη για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της πρώην συζύγου του!
giatros-3

Στην αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου γιατρού σε δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, προχώρησε η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, πριν από λίγες ημέρες, που τον έκρινε ένοχο για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού…
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος γιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο γιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η καταδίκη του γιατρού για ασέλγεια
Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της πρώην συζύγου του.

Ουσιαστικά η νέα αυτή δίκη αποτελεί πτυχή μίας συνολικότερης υπόθεσης με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει από το παιδί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο γιατρός, ο οποίος επιμένει στην αθωότητα του, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με το ελαφρυντικό (είχε αναγνωριστεί και στον πρώτο βαθμό) του σύννομου βίου.

Τον περασμένο Ιούνιο ο γιατρός είχε κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών.

Δεν του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό ωστόσο είχε δοθεί ανασταλτικό στην έφεση υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και απαγόρευσης κάθε επαφής με το παιδί και τη μητέρα του.

Με βάση το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το 2005 όταν το αγόρι ήταν μαθητής της Α’ τάξης του δημοτικού.

 

Πηγή