«Βόμβα» από τη Ryanair στον τουρισμό της Κρήτης: Ακυρώνονται οι πτήσεις από και προς τα Χανιά
H Ryanair διόρθωσε την γκάφα περί … ανεξάρτητης Κρήτης

Βόμβα μεγατόνων έριξε στην αεροπορική αγορά της Ελλάδας η Ryanair.

Η εταιρεία με μία αιφνιδιαστική της απόφαση ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις της από το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, προς την Αθήνα και τα Χανιά από τον Οκτώβριο, εκτός τα Σαββατοκύριακα για το συγκεκριμένο μήνα, μέχρι την 25 Μαρτίου 2018 και γενικότερα προχωρά σε δραστική μείωση των πτήσεων στη χώρα μας κατά την χειμερινή περίοδο.

ryanair-aircraft

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση της εταιρείας, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ανακατατάξεις στην εσωτερική αεροπορική αγορά.

Από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» η διακοπή των καθημερινών εσωτερικών πτήσεων από τη Ryanair, θα αφήσει ουσιαστικά μόνη της την Aegean, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει νομοτελειακά και σημαντική αύξηση στις τιμές των αεροπορικών ναύλων.

Είναι άγνωστο εάν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών αεροδρομίων των Χανίων και της Θεσσαλονίκης και στην νέα τιμολογιακή πολιτική, με τα αυξημένα τέλη, που είχε επιβάλλει η Fraport.

Όπως και να έχει είναι δεδομένο ότι η απόφαση της Ryanair θα έχει σημαντικές δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις γενικότερα στα Χανιά.

Η εταιρεία με mail που αποστέλλει ειδοποιεί τους πελάτες της που έχουν ήδη κλείσει και πληρώσει τα εισιτήρια τους για τις αλλαγές και τις ακυρώσεις των πτήσεων, ενώ θα τους επιστρέψει και τα χρήματά τους.

Πηγή: kriti24.gr