Βόμβα από τον ΟΑΕΔ, αφήνει χωρίς ευρώ χιλιάδες άνεργους! Δείτε ποιους διαγράφει…
OAED1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν οι σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ Αττικής αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «εκκαθαρίσει» από τα μητρώα του Οργανισμού όσους σπουδάζουν στα δημόσια ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει ότι «δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας, να θεωρούν δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων και να διεκδικήσουν επιδότηση ανεργίας κατ΄εφαρμογή του νόμου 1545/85». Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ζητούν να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ. Ζητούν επίσης ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών, πρακτική ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, αρκετοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι διαγράφονται από τα μητρώα των ανέργων και αναγκάζονται ακόμη και να επιστρέψουν επιδόματα ανεργίας που λάμβαναν ως άνεργοι για την περίοδο που ταυτόχρονα σπούδαζαν σε κάποιο ΕΚ.