“βόμβα” Κοκαράκη ο Γ.Αρμουτάκης, ως δήμαρχος Μοιρών είχε πληρώσει 30.000 κάτω από το τραπέζι
Άστραψε και βρόντηξε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Γιάννης Κουράκης με αφορμή τα όσα έχουν προηγηθεί στο δρόμο προς τις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.armoytakis-kokarakis

Προχωρώντας σε ένα μίνι απολογισμό για την προηγούμενη θητεία και αφού εξήγησε ότι «ο εκσυγχρονισμένος ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους αποτελεί ένα “σωσίβιο” για πολλούς Δήμους του νομού Ηρακλείου και όχι μόνο για το Δήμο Ηρακλείου», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για τα όσα διαρρέονται περί μεθόδευσης για να επιβληθεί η μέθοδος της καύσης. «Για τη λύση της καύσης των απορριμμάτων, που κάποιοι επαναφέρουν στο προσκήνιο ως πιθανή λύση-μονόδρομος, σας υπενθυμίζω ότι δεν προβλέπεται μονάδα καύσης από τον περιφερειακό σχεδιασμό, ως εκ τούτου όποιοι το επαναφέρουν αφήνοντας να εννοηθεί ότι προωθείται στο παρασκήνιο η συγκεκριμένη λύση είναι κοινοί λασπολόγοι και συκοφάντες», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Κουράκης.

Λίγο αργότερα ήρθε η “βόμβα” Κοκαράκη από το Δήμο Φαιστού. Απαντώντας στον κ. Κουράκη, ο οποίος είχε αναφερθεί στο ότι και ο Δήμος Φαιστού εξυπηρετήθηκε από τους Πέρα Γαλήνους, αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ως δήμαρχος Μοιρών, είχε αναγκαστεί να πληρώσει 30.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία – αλλά κάτω από το τραπέζι και χωρίς παραστατικά – προς τους ιδιώτες διαχειριστές της τότε χωματερής!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ απάντησε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά στο συγκεκριμένο Δήμο και θα πρέπει εκεί να αναζητηθούν οι απαντήσεις για το εάν και τι συνέβη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε λιγότερο υψηλούς τόνους πλέον, αφού το ζητούμενο είναι η συναίνεση και να μη συνεχιστεί η “αυτοδιοικητική σύγκρουση” που είχε σημειωθεί για τις εκλογές στην ΠΕΔ. Ωστόσο κάτι τέτοιο (η συναίνεση) δε φάνηκε να είναι δυνατή, αφού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Χρήστος Κώνστας

http://www.neakriti.gr/