Βρέφος με πρόβλημα υγείας ανάγκασε το Φαιστός Παλλάς να επιστρέψει στον Πειραιά
festospalace

Ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ένα βρέφος προκάλεσε την επιστροφή του πλοίου των Μινωικών “Φαιστός”, που μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση το Ηράκλειο!

Το πλοίο είχε ξεκινήσει στις 9 από το λιμάνι του Πειραιά και πριν περάσει μία ώρα, ένα μωρό παρουσίασε έντονο πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό – που είναι ηλικίας μόλις λίγων μηνών – έχει πρόβλημα κήλης και μάλιστα οι γιατροί που το παρακολουθούσαν είχαν θεωρήσει ότι θα χρειαστεί επέμβαση.

Ωστόσο, επέμβαση δεν έγινε και το παιδί ταξίδεψε, παρουσιάζοντας όμως σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι γιατροί που το εξέτασαν δήλωσαν ότι το μωρό πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί, οπότε, αφού ενημερώθηκαν ο καπετάνιος και η διοίκηση της εταιρείας, το πλοίο έκανε στροφή και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου θα παραλάμβανε το μωρό ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί άμεσα.

Τυχερό μέσα στην ατυχία του το βρέφος αλλά και οι γονείς του, αφού ένας γιατρός με την ειδικότητα του παιδοχειρουργού – ο κ. Πλευράκης από το ΠΑΓΝΗ, που μάλιστα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και έκανε τη διάγνωση – ήταν παρόν στο πλοίο και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Βοήθειες προσέφεραν και άλλοι γιατροί που ήταν παρόντες, οι οποίοι συνεισέφεραν ο καθένας με τις δυνάμεις του.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσπάθεια του πληρώματος, το οποίο προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο και να προσφέρει ό,τι μπορούσε για να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα το βρέφος.

Η οικογένεια του μικρού – αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – ήταν σοκαρισμένη, αλλά όλοι ανακουφίστηκαν όταν ο καπετάνιος του πλοίου και η διοίκηση των “Μινωικών” αποφάσισαν δίχως δεύτερη σκέψη να επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο το βρέφος και να χειρουργηθεί άμεσα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πλοίου και τη διοίκηση της εταιρείας για την ανθρώπινη πράξη τους, η οποία δείχνει ότι στις μέρες μας δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και η αίσθηση ευθύνης, παρότι η επιστροφή του πλοίου – και μάλιστα με υψηλή ταχύτητα – σημαίνει οικονομικές απώλειες, οι οποίες ούτε για μια στιγμή δεν εμπόδισαν τη λήψη της σωστής απόφασης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το παιδί.

Οι επιβάτες του πλοίου, όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και τους ανακοινώθηκε ο λόγος για τον οποίο το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά, δε δυσανασχέτησαν, αντίθετα επικρότησαν την απόφαση αυτή και εξέφρασαν ιδιαίτερα θετική άποψη για τις “Μινωικές”.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

neakriti.gr