• 12 Ιουνίου, 2024

Βρέθηκαν 17 σκυλιά στους Αγίους Δέκα σε αθλία κατάσταση (Εικόνες)

Vinkmag ad

CACHE_640X480_0_1423482

Δεκαεπτά ζωάκια, βρέθηκαν στην κατοχή κατοίκου της περιοχής των Αγίων Δέκα Μεσσαράς, γεωπόνου στο επάγγελμα. Τα ζώα σύμφωνα με ανάρτηση της Ζωόφιλης Δράστης στο Facebook, ζουν σε άθλια κατάσταση, όπως και ο ιδιοκτήτης τους. Είναι σε προχωρημένο στάδιο ψώρας, ακόμα και τα μικρά κουτάβια και έχουν ανάγκη άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης, φροντίδας και υιοθεσίας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ζωόφιλης Δράσης επενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η οποία διέταξε το Α.Τ. Φαιστού Ηρακλείου να αφαιρέσει τα ζώα από την κατοχή του γεωπόνου.

Ωστόσο η Ζωόφιλη Δράση εκτιμά ότι εκτός από τα ζώα – 17 μεγαλόσωμα σκυλιά και 11 κουταβάκια – και ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου διέταξε το Α.Τ. Φαιστού Ηρακλείου να αφαιρέσει τα ζώα που βρίσκονται στην κατοχή γεωπόνου, κατοίκου της περιοχής των Αγίων Δέκα Μεσαράς. Τα ζώα αποδίδονται με την εισαγγελική διάταξη στο Σωματείο Ζωόφιλη Δράση, το οποίο διατάσσεται να φροντίσει αυτά, ενώ κατά του ιδιοκτήτη των ζώων σχηματίστηκε σοβαρότατη δικογραφία παθητικής κακοποίησης σκυλιών.

«Αναζητήσαμε τον ιδιοκτήτη και διαπιστώσαμε ότι είναι ένας αξιολύπητος άνθρωπος, που ποιος ξέρει άραγε ποιες συνθήκες ζωής των έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει βοήθεια, τη βοήθεια όλων μας, γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να ζει με αυτό τον τρόπο, ειδικά σε έναν επιστήμονα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζωόφιλη Δράση.

Και καταλήγει επισημαίνοντας «Επισκεφτήκαμε μαζί του τα ζώα που βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς χώρους. Πρόκειται για 17 ζώα, όλα μικρόσωμα, 11 εκ των οποίων είναι κουταβάκια μέχρι 2 μηνών το πολύ, που ζουν σε άθλια κατάσταση, όπως και ο ιδιοκτήτης τους. Τα ζώα είναι σε προχωρημένο στάδιο ψώρας, όλα, ακόμα και τα κουταβάκια, έχουν ανάγκη από άμεση κτηνιατρική περίθαλψη και βοήθεια, φροντίδα και υιοθεσία.

»Η όλη διαδικασία απαιτεί τη μεταφορά τους από τους Αγίους Δέκα στο Ηράκλειο, σε χώρο προστατευμένο ή περιφραγμένο για να γίνει με ασφάλεια για τα ζώα η θεραπεία τους. Παρακαλούμε πολύ για τη βοήθεια όλων σας. Αν κάποιος θέλει να διαθέσει προσωρινά χώρο για τη φιλοξενία και τη θεραπεία των ζώων μέχρι την υιοθεσία τους, αν θέλει να βοηθήσει οικονομικά για τη θεραπεία τους, αν κάποιος κτηνίατρος επιθυμεί εθελοντικά να τα βοηθήσει, ή κάποιος ιδιώτης να φιλοξενήσει μεμονωμένα ένα σκυλάκι ή να το υιοθετήσει, ας μας πάρει τηλέφωνο ή να μας στείλει μήνυμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6934/090.182, 6947/367.179, 6987/129.394, 6972/308.006».

 

 

 

 

Πηγή

Loading

  Read Previous

  Μήπως αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι;;Επαγγελματίας στην Καλαμάτα έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

  Read Next

  Θαυμάστε τους: Στη “ΦΟΡΑ” οι φωτογραφίες της μητέρας και 3 ατόμων που βίαζαν και κακοποιούσαν ανήλικα αδέρφια

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular