24 ώρες αγωνίας και…. Βρέθηκε σε water park η αγνοουμένη που αναζητούνταν
water park

24 ώρες αγωνίας και… ατελείωτου ποδαρόδρομου για τα σωστικά συνεργεία, σηματοδότησε η κλίση στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 μιας 25χρονης από το Ισραήλ, η οποία ζητούσε βοήθεια.

Ωστόσο η γραμμή έκλεισε χωρίς να δώσει στοιχεία για το που ακριβώς βρισκόταν και τι πρόβλημα αντιμετώπιζε, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στην θεωρούμενη εξαφάνιση της. Όμως όπως αποδείχτηκε τελικά,ενώ στις τοπικές αρχές επικρατούσε συναγερμός η ίδια διασκέδαζε σε θαλάσσιο πάρκο αναψυχής.

Η γυναίκα που μιλούσε σπαστά Αγγλικά, τηλεφώνησε στις 16:00 χθες το απόγευμα στο 112, αγχωμένη και αποπροσανατολισμένη. Επί τρεις ώρες οι αρχές καλούσαν τον αριθμό που χρησιμοποίησε, χωρίς να απαντήσει κανείς, ενώ από τις 19:00 χθες το απόγευμα το τηλέφωνο φαινόταν να είναι απενεργοποιημένο.

Με τη χρήση GPS εντοπίστηκε κατά προσέγγιση το σημείο από το οποίο έγινε η αρχική κλίση και αποτέλεσε την αφετηρία της πρώτης φάσης των ερευνών. Οι περιπολίες στη περιοχή συνεχίστηκαν αφότου έπεσε το σκοτάδι και μέχρι τα μεσάνυχτα χωρίς ωστόσο οι αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν κανένα ίχνος ανθρώπου σε κατάσταση ανάγκης.

Από το πρωί και για δεύτερο 24ωρο, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, σαρώνουν απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές γύρω από τη Σταλίδα, το Μοχό και τη Χερσόνησο, αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει στη έρευνά τους η οποία κινείται ουσιαστικά στα τυφλά.

Αξιοποιώντας πληροφορίες αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου κατάφεραν τελικά το απόγευμα να εντοπίσουν την 25χρονη σε θαλάσσιο πάρκο αναψυχής. Όταν κλίθηκε για να καταθέσει ανέφερε πως ενώ περπατούσε σε αγροτική περιοχή μαζί με ένα συνομήλικο της έχασαν προσωρινά τον προσανατολισμό τους, όμως μετά το τηλεφώνημα βλέποντας τα φώτα των γειτονικών οικισμών βρήκαν το δρόμο για το ξενοδοχείο τους, όπου επέστρεψαν χωρίς να κρίνουν σκόπιμο ενημερώσουν τις αρχές.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

www.neakriti.gr