“Βροχή” τα 500ρικα σε πρόστιμα για το κάπνισμα στην Κρήτη
tsigaro-tasaki

Το Ηράκλειο φαίνεται ότι διατηρεί τα πρωτεία στα πρόστιμα σε ελέγχους που γίνονται για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το χρονικό διάστημα από 2 Φεβρουαρίου έως και 15 Φεβρουαρίου που ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε όλη τη χώρα, το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέχθησαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων.

Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.

Βροχή προστίμων σε καταστηματάρχες στο Ηράκλειο

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μέσα σε μία ημέρα στις 13 Φεβρουαρίου σε 15 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:

α) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για ανοχή καπνιζόντων,

β) πρόστιμο 500€ ευρώ σε 2 καταστήματα για απουσία σήμανσης και ύπαρξη σταχτοδοχείων σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα,

γ) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και

δ) πρόστιμο 500€ σε 1 κατάστημα για μη τήρηση νόμιμου βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.

Επίσης βρέθηκαν 4 θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρεπόταν και τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100€ στον καθένα

Πρόστιμο και στο Ρέθυμνο

Κατά τον έλεγχο που έγινε σε 18 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρέθυμνο επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ σε 1 κατάστημα για την ανεύρεση σταχτοδοχείων και ύπαρξη έντονης μυρωδιάς καπνού

Στα Χανιά συμμορφώθηκαν

Καστέλι Κίσσαμου (Ν. Χανίων): Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 19 καταστήματα δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν ή άλλες παραβάσεις, οπότε δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα. Διαπιστώθηκε η συμμόρφωση θαμώνων και καταστηματαρχών. Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχθηκε για πρώτη φορά.

Πηγή