• 22 Απριλίου, 2024

Το ξέφρενο Ράλι του Bitcoin έχει τρομάξει την Λαγκάρντ και την παρέα της

bitcoin-chip-1

Διεθνείς οργανισμοί και ρυθμιστικές αρχές εκφράζουν πλέον ανοιχτά ανησυχίες για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα, πολλά από τα οποία επιδίδονται σε ξέφρενο ράλι φέτος. Από ρεκόρ σε ρεκόρ καλπάζει το Bitcoin, ενώ μεγάλη άνοδο έχει επίσης καταγράψει η τιμή άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως το Ethereum.

bicoin
Η Κ. Λαγκάρντ
«Έφτασε η ώρα οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη και άλλες ρυθμιστικές αρχές να αντιμετωπίσουν σοβαρά το ζήτημα των ψηφιακών νομισμάτων» δήλωσε την Παρασκετυή η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εξηγώντας πως ενέχει μεγάλο ρίσκο το να μην παρακολουθείς νέες τεχνολογίες και χρηματοοικονομικά προϊόντα, που αρχίζουν ήδη να επηρεάζουν σημαντικά τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. «Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τεράστια αναταραχή» διεμήνυσε η κα Λαγκάρντ.
Ερωτηθείσα για το εάν συμφωνεί με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον ότι το bitcoin είναι «απάτη», η επικεφαλής του ΔΝΤ απέφυγε τους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάξει κανείς τις ευρύτερες επιπτώσεις τεχνολογιών, όπως τα ψηφιακά νομίσματα.
Μάλιστα η κ. Λαγκάρντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασίσει κάποια στιγμή το ΔΝΤ να  αναπτύξει το δικό του κρυπτονόμισμα. Όπως είπε τεχνολογία παρόμοια με εκείνη των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε ενδεχομένως να ενσωματωθεί στα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα.
Ο Ιβ Μερς
Την ίδια ώρα ανησυχία για την χρήση των ψηφιακών νομισμάτων εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς όπως επισημαίνει δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τα εκδίδει και ποιος τα εγγυάται. Κληθείς να σχολιάσει το εντυπωσιακό ράλι του Bitcoin, ο Ιβ Μερς, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε σε συνέδριο στο Λουξεμβούργο: «Ανησυχούμε ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό νόμισμα, ενώ πιστεύουμε ότι τα νομίσματα θα έπρεπε να έχουν να κάνουν με εμπιστοσύνη», προσθέτοντας πως τα δημόσια νομίσματα, που όλοι γνωρίζουν ποιος οργανισμός τα εκδίδει και σε ποιο βαθμό είναι εγγυημένα, εμπνέουν σίγουρα περισσότερη εμπιστοσύνη.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που το Bitcoin κατέρριπτε ακόμη ένα ρεκόρ. Το ψηφιακό νόμισμα με νέα άνοδο 8% έφτασε στα 5.243 δολ., καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Πέμπτης (5.231,28 δολ.). Έχει ενισχυθεί πάνω από 400% από τις αρχές του έτους και 750% στο 12μηνο, ενώ στοιχίζει τέσσερις φορές περισσότερο από μία ουγκιά χρυσού.

Loading

Read Previous

Φωτιές σε κουζίνα και ΙΧ στο Ηράκλειο κινητοποίησαν την Πυροσβεστική

Read Next

Κινέζικα καταστήματα εδώ η εφορία δεν πατάει: Η μάστιγα για την αγορά της Κρήτης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular