Ιδανικά κλείνει το 2023 για το Gangnam Style, καθώς το βίντεο κλιπ του συνεχίζει να κάνει θραύση στο YouTube, με το νέο έτος να το βρίσκει να σπάσει ένα τεράστιο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις πέντε δισεκατομμύρια προβολές.

Το επίτευγμα αυτό αποτελεί απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητας του τραγουδιού και του αντίκτυπού του στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Το Gangnam Style κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιούλιο του 2012, όντας το βασικό κομμάτι από το έκτο στούντιο άλμπουμ του Psy και έγινε γρήγορα παγκόσμια αίσθηση, φημισμένο για το χιουμοριστικό του βίντεο κλιπ και τον αξέχαστο χορό του Psy με το άλογο.

 

Η επιτυχία του τραγουδιού εκτόξευσε τον Psy στη διεθνή φήμη, αφού έγινε ο πρώτος K-pop καλλιτέχνης που έφτασε στη δεύτερη θέση του Billboard Hot 100 main singles chart, όπου παρέμεινε για συνολικά επτά εβδομάδες. Το Gangnam Style συνέχισε να σπάει ρεκόρ με την πάροδο των χρόνων, όντας το πρώτο βίντεο που χάλασε κυριολεκτικά τον μετρητή προβολών του YouTube τον Μάιο του 2014, όταν ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια προβολές και ανάγκασε την πλατφόρμα να κάνει τεχνικές αναβαθμίσεις. Από τότε, ο αριθμός των προβολών του βίντεο συνέχισε να αυξάνεται, ξεπερνώντας τις 3 δισεκατομμύρια προβολές το Νοέμβριο του 2017 και τις 4 δισεκατομμύρια τον Μάρτιο του 2021, πριν φτάσει τελικά τα 5 δισεκατομμύρια πριν μερικές ώρες.

Συνολικά, το Gangnam Style έπαιξε αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στο να φέρει την K-pop στο παγκόσμιο κοινό, δημιουργώντας ένα προηγούμενο για τις μελλοντικές επιτυχίες του είδους. Πλέον, συγκροτήματα όπως οι BTS έχουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ στις online πλατφόρμες όπως το YouTube.

Loading