Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Έντονο είναι τόσο το πρόβλημα της λειψυδρίας, όσο και το πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού προς πόση που αντιμετωπίζει η Αργολίδα.
Την επέκταση του δικτύου άρδευσης και την παροχή μονάδας αφαλάτωσης για τη διάλυση αλάτων στο νερό ζητούν οι κάτοικοι και οι φορείς της Αργολίδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της κακής ποιότητας, αλλά και της έλλειψης νερού στην περιοχή.
Στην Αργολίδα παράγεται περίπου το ένα τρίτο των πορτοκαλιών της Ελλάδας και η κακή ποιότητα νερού μπορεί να επηρεάσει τόσο την υγεία των καταναλωτών, όσο και την παραγωγή των φρούτων.
Εκτεταμένες διαρροές, ανεπαρκείς υποδομές και νεροκλοπές έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Reuters, να χάνεται περίπου το μισό πόσιμο νερό της χώρας, ενώ οι περισσότεροι χάρτες του υπόγειου δικτύου αγωγών είτε δεν είναι ψηφιοποιημένοι, είτε δεν υπάρχουν.
Οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους του Ναυπλίου να μην πίνουν το μολυσμένο υφάλμυρο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους περισσότερους Ναυπλιώτες να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος