• 22 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Πόσο ελαιόλαδο παράγουμε, πόσο τρώμε και πόσο το πουλάμε – Δείτε τιμές και πίνακες

Μεσαρά: Αλλαγές δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω Καρναβαλικών Εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι λογιστές της Μεσαράς με κλειστά γραφεία στις 28 Φεβρουαρίου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Κρήτη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα (Φωτο)

Τυμπάκι Κρήτης – Καρναβάλι 1982 όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά-Βίντεο

Vinkmag ad

Αυξημένα από σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς στην Αττική

Vinkmag ad


Περιπολίες αστυνομικών σε λεωφορεία, ΗΣΑΠ και Προαστιακό, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αριάδνη» – Έμφαση στις περιοχές με τα περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα το αναβαθμισμένο σχέδιο «Αριάδνη» για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζόμενων σε πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική.

Σε πρώτη φάση, περίπου 220 αστυνομικοί θα αναλάβουν την εκ περιτροπής φύλαξη σταθμών και περιπολίες σε μέσα σταθερής τροχιάς και λεωφορεία, συνεπικουρούμενοι από ομάδες παρέμβασης και συνδέσμους στα κέντρα ελέγχου των μέσων μεταφοράς. Η φύλαξη θα αρχίζει από την έναρξη των δρομολογίων και θα συνεχίζεται έως αργά το βράδυ.

Περιπολίες αστυνομικών στα μέσα μεταφοράς

Στην ουσία πρόκειται για δραστική διεύρυνση της υφιστάμενης αστυνόμευσης, η οποία άρχισε το 2021 όμως κάλυπτε μόνο το Μετρό, ενώ πλέον επεκτείνεται στους συρμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, σε λεωφορειακές γραμμές και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Η δύναμη της ασφάλειας συγκοινωνιών θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα και θα γίνονται καθημερινά προσαρμογές στη διάταξη των αστυνομικών, ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες και την αποτίμηση της κατάστασης. Αρχικά δίνεται περισσότερο βάρος στα λεωφορεία και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί πρόσθετη έμφαση στο δίκτυο του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Περιπολίες αστυνομικών στα μέσα μεταφοράς

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στο «Αριάδνη ΙΙ» έχουν οδηγίες να εστιάζουν περισσότερο σε σταθμούς και περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας ή απόπειρες φθοράς οχημάτων.

Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι σταθμοί του Προαστιακού στο Ζεφύρι, στα Άνω Λιόσια και στον Ασπρόπυργο, αλλά και στάσεις λεωφορείων στις Αχαρνές, στο Ζεφύρι και στον Πειραιά.

Περιπολίες αστυνομικών στα μέσα μεταφοράς

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ασφάλειας των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την επιτήρηση λεωφορειολωρίδων σε κεντρικούς και μεγάλους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Περιπολίες αστυνομικών στα μέσα μεταφοράς

Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συγκρότησης ειδικού σώματος για την ασφάλεια των μεταφορών, όπως υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: skai.gr



Source link

    Read Previous

    ΗΠΑ-Ρουμανία: Ο Μασκ αποκαλεί «τύραννο» τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας

    Read Next

    Έντονο πρόβλημα με τη λειψυδρία και το πόσιμο νερό στην Αργολίδα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular