• 30 Απριλίου, 2024

Breaking News :

Ενέδρα θανάτου με τραυματία σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας – πως συνέβη, τι εξετάζουν οι Aρχές

Δρακόντεια τα μέτρα του Τ.Ο.Ε.Β Α ΖΩΝΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ για τη λειψυδρία

Eurovision 2024: Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα – Δείτε βίντεο

Δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Εννέα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί – Ένας 22χρονος στους ηθικούς αυτουργούς

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από Πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό της Νεκταρίας – Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα επίπεδα σανδάλια και τι πρέπει να προσέχετε με τις γυναικείες γόβες.

Θρήνος για την χαμογελαστή Έφη που “έφυγε”

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Σύγκρουση ΙΧ οχήματος με πατίνι – Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι

Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους : Συστάσεις και καλές πρακτικές

Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους : Συστάσεις και καλές πρακτικές

Κάθε πόλη αντιμετωπίζει προκλήσεις που σχετίζονται με την υγιεινή και την καθαριότητα, ειδικά μετά τον COVID, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν ανησυχίες για το ξέσπασμα νέων επιδημιών. Αυτή η ανησυχία καθιέρωσε καινούρια πρωτόκολλα απολύμανσης σε πολλές χώρες και πόλεις. Σε μια πρώτη προσέγγιση που είχαμε με εταιρείες που ασχολούνται με απολυμάνσεις σε Κόρινθο, Αθήνα και επαρχία, καταλάβαμε ότι η διαδικασία αυτή είναι πλέον ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την υγεία των κατοίκων, αλλά και για τη προσέγγιση τουριστών,  οι οποίοι πλέον δίνουν τεράστια σημασία στην καθαριότητα και τις υπηρεσίες υγιεινής σε εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής. Το κόστος των μέτρων απολύμανσης αποτελεί μία σωστή  επένδυση για το μέλλον της πόλης. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, η συμμετοχή των πολιτών είναι εξίσου σημαντική, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού και ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την συμμετοχή του στην υγεία και την ασφάλεια της πόλης. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές που μας έδωσαν οι εταιρείες με απολυμάνσεις σε  Κόρινθο https://cpapolimantiki.gr/ και Αθήνα

Εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Η ευαισθητοποίηση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την υγεία. Η πόλη μπορεί να ξεκινήσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας. Αυτές οι εκστρατείες μπορούν να προσαρμοστούν για να αναδείξουν την σημαντικότητα των μέτρων αυτών για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Τακτικός καθαρισμός και απολύμανση δημόσιων χώρων

Πολλές εταιρείες με απολυμάνσεις σε Κόρινθο και Αθήνα, πέρα από τους δημόσιους χώρους, προσφέρουν υπηρεσίες και για αρχαιολογικές εγκαταστάσεις και μουσεία, όπου εκεί οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Αυτό περιλαμβάνει απολύμανση με κατάλληλους παράγοντες που μπορούν να σκοτώσουν μια σειρά από παθογόνα χωρίς να προκαλέσουν βλάβη στα εκθέματα, ειδικά στα ευαίσθητα αρχαία ερείπια.

Κατάρτιση σε τοπικές επιχειρήσεις

Οι τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα της φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής για τους τουρίστες. Η εκπαίδευση τους σχετικά με τα πρωτόκολλα απολύμανσης, όχι μόνο θα κρατήσει τους τουρίστες ασφαλείς, αλλά θα ενισχύσει μακροπρόθεσμα και την οικονομία της πόλης.

Προηγμένη διαχείριση απορριμμάτων

Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη πόλη. Σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζονται προηγμένα συστήματα συλλογής και διάθεσης απορριμμάτων, διασφαλίζοντας ότι τα απόβλητα δεν θα συσσωρεύονται σε δημόσιους χώρους, όπου θα μπορούν να γίνουν χώροι αναπαραγωγής παθογόνων μικροοργανισμών.

Εκσυγχρονισμός των μέσων μαζικής μεταφοράς

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών. Ο εκσυγχρονισμός αυτών των οχημάτων, η διασφάλιση ότι είναι καθαρά, καλά αεριζόμενα και απολυμαίνονται τακτικά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών.

Ενίσχυση του συστήματος υγείας

Ένα ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση και την ανταπόκριση σε τυχόν πιθανές επιδημίες. Συνιστώνται τακτικοί έλεγχοι υγείας, εμβολιασμοί και ίδρυση κέντρων υγείας που εστιάζουν στην προληπτική φροντίδα.

Τουριστικές οδηγίες

Δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική βιομηχανία στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να παρέχουμε κατευθυντήριες γραμμές για τους τουρίστες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουν για την υγιεινή τους κατά την διαμονή τους στην χώρα, και πού θα μπορούσαν να βρουν διαθέσιμα απολυμαντικά χεριών και τηλέφωνα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.

Χρήση της τεχνολογίας

Η ενσωμάτωση τεχνολογικών λύσεων όπως η απολύμανση με drones ή συστήματα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά σε αρκετά μεγάλους δημόσιους χώρους, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χώροι είναι απαλλαγμένοι από μικρόβια και ασφαλείς για δημόσια χρήση.

Συνεχής παρακολούθηση και ανατροφοδότηση

Τέλος, είναι σημαντικό να παρακολουθείται συνεχώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων απολύμανσης. Ο κάθε δήμος μπορεί να έχει μία επιτροπή ή μια ομάδα εργασίας όπου θα λαμβάνει την γνώμη των κατοίκων και των επιχειρήσεων, θα αναλύει τα δεδομένα και θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στα πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης.

 

 

 

Loading

    Read Previous

    Νεκρός ο 64χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Τυμπάκι

    Read Next

    Ετοιμαστείτε για τις καλοκαιρινές διακοπές

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular