• 26 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Υποδύονται τους υπαλλήλους του Δήμου Μαλεβιζίου και προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο

Κρήτη:«Με κυνηγούσαν μέσα στο σπίτι και πάλευα να γλιτώσω» λέει ο άνδρας με τον μπαλτά και το τσεκούρι

Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης: Η ταπεινή μοναχή που άγγιξε ψυχές και προείδε τα έσχατα (Βίντεο)

Ηράκλειο: Όλοι στη φυλακή για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Κρήτη: Σβήνουν οι ελπίδες για τον 21χρονο Γερμανό – Προσωρινή διακοπή των ερευνών λόγω καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον 17χρονο, έρχονται εντάλματα για τους πυροβολισμούς

Κρήτη: 20χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο εραστής της

Τραγωδία στο Αρκαλοχώρι: Βρήκε νεκρό τον αδερφό του

«Άγιο» είχαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό που λαμπάδιασε στον ΒΟΑΚ (Φωτογραφίες)

Κλειστά την Παρασκευή και τα καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων στη Μεσαρά, προς ένδειξη συμπαράστασης για την τραγωδία των Τεμπών

Vinkmag ad

Βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο: Φαβορί για τη νίκη ο νυν πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Vinkmag ad


Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στο Κόσοβο. Σε λίγη ώρα κλείνουν οι κάλπες.

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο Κόσοβο. Είναι η 6η εκλογική αναμέτρηση από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας το 2008 και η πρώτη φορά που οι εκλογές διεξάγοντα τακτικά, δεν είναι δηλαδή, πρόωρες ή έκτακτες. (Θα πω κάτι για την συμμετοχή μέχρι την ώρα που θα είναι το ζωντανό) Εθνική κυριαρχία, οικονομία και εξωτερική πολιτική τα θέματα που καθορίζουν την ψήφο των πολιτών.

Ο νυν πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι επέβαλε την κρατική κυριαρχία  στις σερβικές περιοχές, κατήργησε το δηνάριο και έκλεισε τις κρατικές δομές της Σερβίας. Στην οικονομία πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη 6% μείωσε την ανεργία κατά 15 μονάδες αύξησε δυόμιση φορές τον κατώτατο μισθό αλλά δεν μπόρεσε να πατάξει την διαφθορά.

Θάλασσα τα έκανε στην εξωτερική πολιτική υπονομεύοντας τον διάλογο με το Βελιγράδι και γι’ αυτό επέβαλαν κυρώσεις στο Κόσοβο οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ παγώνοντας βοήθεια 150 εκατ. που προορίζονταν για αναπτυξιακά προγράμματα.

Την αποτυχία στην πάταξη της διαφθοράς και την κακή εξωτερική πολιτική προέβαλε η αντιπολίτευση αλλά δεν αναμένεται να βλάψει την κυριαρχία του Άλμπιν Κούρτι. Το μόνο ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει αυτοδύναμα να σχηματίσει κυβέρνηση ή θα χρειαστεί να συμμαχήσει πιθανότατα με μειονοτικά κόμματα πλην των σερβικών.

Ενδιαφέρον θα έχει το αποτέλεσμα των εκλογών στις σερβικές περιοχές. Εκεί φαίνεται ότι δεν είναι παντοδύναμη η «Σερβική Λίστα» που υποστηρίζεται από το Βελιγράδι και αναμένεται άλλα δύο σερβικά κόμματα να εισέλθουν στην βουλή. Η βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές, οι 20 προέρχονται από τις μειονότητες και από αυτούς οι 10 από την σερβική κοινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Φονικό στους Γόννους Λάρισας: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Read Next

    «Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα την περίοδο του διαζυγίου μου»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular