Υπεγράφησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη η σύμβαση παραχώρησης γης και το κείμενο συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για την κατασκευή της μαρίνας σκαφών στην Πυλαία.
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έβαλε την υπογραφή της στην σύμβαση παραχώρησης και αδειοδότησης της μαρίνας στην Πυλαία με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καιτετζίδη.
Μια εργώδης προσπάθεια πολλών ετών έφτασε σε αίσιο τέλος πριν την επόμενη φάση ανάδειξης αναδόχου. Το έργο της μαρίνας αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκ.ευρώ, κόστος το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιώτης ο οποίος θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό. Η μαρίνα θα διαθέτει
Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη του έργου. «Μαζί θα προχωρήσουμε και για να βρεθεί, στο επόμενο βήμα, ο επενδυτής εκείνος ο οποίος πραγματικά θα μπορέσει να μετατρέψει αυτό που χωροθετήσαμε και αδειοδοτήσαμε και προχωράμε σήμερα, ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έτσι ώστε να μπορούμε στα επόμενα χρόνια να βλέπουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και στην περιοχή τη δική μας να αναπτύσσεται και να φέρνει θέσεις εργασίας, και ανάπτυξη για την περιοχή με κοινωνικό πρόσημο», όπως είπε.
Η απόφαση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ήταν ομόφωνη και εντάσσει το έργο στο σύνολο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Θερμαϊκού κόλπου.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος