Μετά την επιστροφή, ήρθε η ώρα του να σώσει τον Πλατανιά. Ο Θωμάς Ναζλίδης «χόρεψε» την Ξάνθη, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας στους Χανιώτες την πρώτη νίκη (1-0) στα Περιβόλια.ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ-ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ  / SUPERLEAGUE / PLATANIAS -ASTERAS TRIPOLIS

Παιχνίδι λαθών, χωρίς καλό ρυθμό και ιδιαίτερα σκληρό σε κάποιες φάσεις, ήταν αυτό ανάμεσα σε Πλατανιά και Ξάνθη, στο πρώτο ημίχρονο στα “Περιβόλια”. Η ομάδα του Χριστόπουλου έδειχνε εκνευρισμό σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης, αντίθετα με τους παίκτες των φιλοξενούμενων που έμοιαζαν να αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο.

Ο Πλατανιάς δυσκολευόταν στην ανάπτυξη και την δημιουργία ευκαιριών. Οι γηπεδούχοι συνήθως προσπαθούσαν να βγάλουν σε θέση βολής τον Τόρες, με τον Ισπανό να είναι κινητικός αλλά όχι και με σωστό τάιμινγκ στις φάσεις.

Η Ξάνθη είχε πιο ορθολογική επιθετική συμπεριφορά, έφτιαξε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ολίμπα αλλά έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Ο Σολάρι αστόχησε από καλή θέση στο 21′ και σε τετ – α – τετ τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ ίδια τύχη είχαν οι προσπάθειες των Καπετάνου (32′, 41′) και Κλέιτον (36′).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-0 και αξιοσημείωτο στατιστικό τις 4 κίτρινες κάρτες, όλες σωστές, που είχαν βγει από το τσεπάκι του Μήτσιου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε επί της γραμμής την προβολή του Κουλιμπαλί μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 49′. Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν βελτιωμένη στην επανάληψη, ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή.

Οι φάσεις έβγαιναν ξανά με το… τσιγκέλι αλλά τουλάχιστον την ίδια στιγμή έλεγχαν καλύτερα τους μέσους της Ξάνθης. Οι ακρίτες δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα με αυτή του πρώτου μέρους και το ματς ήταν ισορροπημένο.

Η κίνηση του Χριστόπουλου να περάσει στο παιχνίδι τον Ναζλίδη είχε άμεσα αποτελέσματα. Στο 68′ μπήκε στο ματς ο Έλληνας επιθετικός και δύο λεπτά αργότερα πρόλαβε να “αδειάσει” δύο αντιπάλους, πριν περάσει και τον Καρυπίδη που τον γκρέμισε εντός περιοχής. Ο παθών ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ανοίγοντας το σκορ στο 71′.

Η Ξάνθη στην συνέχεια έψαξε την ισοφάριση και είχε μια καλή στιγμή με τον Παπαστεριανό στο 81′ (πλασέ μόλις άουτ), οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ράνου στο 89′, μια ακόμη άστοχη προσπάθεια του Σολάρι από θέση μέσα δεξιά στο 90′ και την κεφαλιά του Λισγάρα στο 90+2′ που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ολίμπα!

Το τελικό σφύριγμα του Μήτσιου βρήκε νικητή τον Πλατανιά και τον Θωμά Ναζλίδη να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς ήρθε από τον πάγκο και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στα “Περιβόλια”.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τετέ (68′ Ναζλίδης), Μενδρινός, Γκόμες, Μιλούνοβιτς (63′ Τσουράκης), Τόρες (83′ Ιτούα).

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ουάλας, Λουσέρο (74′ Ρενάν), Ομπόντο (79′ Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Καπετάνος (62′ Ράνος), Σολτάνι.

http://www.cretalive.gr/

Loading