• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό

Κρήτη: Μπήκαν με το αγροτικό στο γήπεδο και προκάλεσαν ζημιές

Ηράκλειο: «Σκηνοθέτησε» κλοπή για να πάρει χρήματα από την ασφάλεια

Παρέμβαση Αυγενάκη για την ενίσχυση του ΑΤ Φαιστού και ΤΑΕ Μεσαράς κατά την τουριστική περίοδο

Κόβουν την πίτα τους οι Σύλλογοι της Κοινότητας Καμηλαρίου

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 5 Φεβρουαρίου

Απίστευτο: Ξήλωσαν καλαθάκια στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου, έκλεψαν και λουλούδια καινουργιοφυτεμένα (Φωτο)

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης στην Πρωινή Πτήση, για την πορεία των μεγάλων έργων αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές υποδομές – Άκρως αποκαλυπτική η παρέμβαση Αθουσάκη

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Περιοδεία στην Ημαθία του Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Μακεδονία Μιχάλη Μπεκίρη


Το νομό Ημαθίας επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης, συνοδευόμενος από τη Συντονίστρια του Γραφείου Έλενα Σώκου και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ της ΝΔ Σταύρο Γιαναβαρτζή.

Η περιοδεία του ξεκίνησε με επίσκεψη στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και η αρχαιολόγος Εύα Κοντογουλίδου, οι οποίοι και τον ξενάγησαν τόσο στην κεντρική έκθεση με τίτλο «Αιγών Μνήμη» όσο και στις εκθέσεις γλυπτών αλλά και αρχιτεκτονικών μνημείων, με κεντρικό έκθεμα το αναταγμένο τμήμα του ανακτόρου, ενώ εντυπωσιακό ήταν το έκθεμα «Παράθυρο στον κόσμο», όπου και καταγράφει την απήχηση και την εμβέλεια που είχε η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα, όπου και είδε από κοντά τους εντυπωσιακούς τύμβους. Οι επισκέψεις στην Βεργίνα ολοκληρώθηκαν στο εντυπωσιακό ανάκτορο των Αιγών, που αποτελούσε τη Βασιλική Μητρόπολη των Μακεδόνων. Εκεί συναντήθηκε με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Γεωργία Στρατούλη, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του ανακτόρου που φέρει την αρχαία ονομασία το «Βασίλειον των Αιγών». Το ανάκτορο έχει έκταση 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας.

Ο κύριος Μπεκίρης, κατά την παραμονή του στη Βέροια επισκέφθηκε και τις εργασίες του υπό κατασκευή κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Νέου Διοικητηρίου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πορεία του εμβληματικού αυτού έργου για την περιοχή και για τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και της περιφέρειας για την ολοκλήρωσή του.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία και τις δράσεις της Μητρόπολης, ενώ μαζί επισκέφθηκαν τον αναπαλαιωμένο Ιερό Ναό του Παντοκράτορα όπου υπήρξε σχετική ενημέρωση από την ομάδα που πραγματοποιεί τη συντήρηση και την αναστύλωση, την Παλαιά Μητρόπολη, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και τη Μονή Δοβράς όπου και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ιεροί Θησαυροί» του Παύλειου Κειμηλιαρχείου.

Από την πλευρά του, ο κύριος Μπεκίρης εξέφρασε τον θαυμασμό αλλά και την πεποίθησή του ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από κάθε βαθμό διοίκησης ώστε να αναδειχθεί ο μεγάλος πλούτος των μνημείων, με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Γέννησε η Μαντώ Γαστεράτου!

    Read Next

    Δικαστές και εισαγγελείς καταγγελλουν αντισυνταγματική παρέμβαση του υφ. Δικαιοσύνης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular