• 27 Απριλίου, 2024

Ψάρεψε ένα μαγιάτικο-γίγας στα νερά της Κρήτης (pics)

Ψάρεψε ένα μαγιάτικο-γίγας στα νερά της Κρήτης

«Αυτό το ψάρι αποδείχθηκε το πιο μεγάλο που έχει πιάσει ποτέ, και παράλληλα, το πιο εύκολο!» συμπληρώνει ο Νίκος!
Μία επική σύλληψη ψαριού πραγματοποιήθηκε στη Κρήτη, που αποτελεί – από όσο γνωρίζουμε – από τα μεγαλύτερα ψάρια του είδους μαγιάτικο που έχουν πιαστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες.
Το μεγάλο γίγαντα του πελάγους ψάρεψε ο Νίκος Εικοσιπεντάκης, έμπειρος ερασιτέχνης ψαράς και αρθρογράφος του περιοδικού Boat & Fishing.

Το ψάρεμα είναι ανεπάντεχο, και γι’ αυτό τόσο συναρπαστικό! Ο Νίκος Εικοσιπεντάκης μοιράζεται την εξαιρετική του εμπειρία μετά από την αναπάντεχη σύλληψη ενός μαγιάτικου, που αποδείχθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

“Χρόνια ψαρεύω τα μεγάλα μαγιάτικα με διάφορα δολώματα και τεχνικές“, λέει ο Νίκος, υπογραμμίζοντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει στα νερά της Κρήτης. Και όμως, αυτή η συγκεκριμένη στιγμή αποδείχθηκε μοναδική, αφού το μαγιάτικο που έπιασε δεν έδωσε την αναμενόμενη μάχη.

«Ψαρεύαμε με την τεχνική μολύβι φύλακα, έχοντας δολώσει ζωντανό καρβούνι, ένα τονοειδές που συνηθίζουν να κυνηγούν τα μεγάλα μαγιάτικα.» αναφέρει ο Νίκος και συνεχίζει:

«Γύρω στις 12 το μεσημέρι, είχαμε ένα δυνατό χτύπημα. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για κάποιο μαγιάτικο 20 περίπου κιλών που είχε πιαστεί πλάγια και ερχόταν με μεγαλύτερη αντίσταση.»

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ
Ακόμα και ένα τόσο ποιοτικό και δυνατό αγκίστρι λύγισε από την δύναμη του ψαριού.
Το μυστήριο αυξανόταν με το πόσο μεγάλο φορτίο ήταν στο καλάμι. Μετά από 15 λεπτά μάχης – εξαιρετικά λίγα για το μέγεθος του ψαριού -ο μεγάλος γίγαντας του πελάγους ήρθε στην επιφάνεια αφήνοντας τους ψαράδες άναυδους από το μέγεθος του!

Το ψάρι ζύγιζε 51,5 κιλά!

«Αυτό το ψάρι αποδείχθηκε το πιο μεγάλο που έχει πιάσει ποτέ, και παράλληλα, το πιο εύκολο!» συμπληρώνει ο Νίκος!

Με αφορμή αυτή την απροσδόκητη σύλληψή, να συμπληρώσουμε πως η θάλασσα κρύβει πάντα εκπλήξεις, και αυτό κάνει το ψάρεμα τόσο συναρπαστικό, όλα είναι απρόβλεπτα, και γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι από εξοπλισμό, γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο ψάρι που θα αντιμετωπίζεις στην άκρη της αρματωσιάς σου!

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΑΡΙ

Loading

Read Previous

Πέθανε ο Χάρης Κωστόπουλος

Read Next

Μονοφάτσι: το σκυλάκι τους έκανε χαρές και οι ζωοκλέφτες το κρέμασαν και το έβλεπαν να σπαρταράει!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular