• 27 Απριλίου, 2024

Ο κύβος ερρίφθη – Σχέδιο για hot spot προσφυγων και στην Κρήτη

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Αφγανό πρόσφυγα Zarabkht Safi (R), 20 χρονών, να κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί, μετά την αποβίβασή τους στην ακτή του νησιού της Κω, Κως Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς έγγραφα που εισέρχονται στην Ελλάδα δια θαλάσσης, έφτασε 10.445 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με 2.863 άτομα για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τον Μάρτιο, μόνο στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κατάφεραν να φτάσουν 6498 μετανάστες , με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο να αποτελούν το κύριο προορισμό τους, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κάποιοι δήμαρχοι του νησιού έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά ενώ έχουν δεχτεί … κρούσεις για την ανεύρεση των κατάλληλων σημείων για την εγκατάσταση των hotspots.
Δεν πρόκειται ούτε για φήμη, ούτε για διαρροή αλλά όπως φαίνεται για … τελειωμένη υπόθεση.

Ο λόγος για το κυβερνητικό σχέδιο εγκατάστασης hot spot προσφύγων στην Κρήτη που όσο περνούν οι μέρες επιβεβαιώνεται από πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες κάποιοι δήμαρχοι του νησιού έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά ενώ έχουν δεχτεί … κρούσεις για την ανεύρεση των κατάλληλων σημείων για την εγκατάσταση των hotspots.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κυβερνητικός βουλευτής του νησιού έχει αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης να βολιδοσκοπίσει την κατάσταση έχοντας έρθει σε επαφή με τις δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών.

Η είδηση αυτή – όπως ήταν αναμενόμενο -γεννά προβληματισμούς στους κόλπους του τουριστικού κλάδου με τους ξενοδόχους να ανησυχούν με το δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση και εν όψη της τουριστικής περιόδου λαμβάνουν email με τους επικείμενους επισκέπτες να ρωτούν πως ειναι η κατάσταση στο νησί και αν υπάρχει ζήτημα όπως στα νησιά που έχουν σηκώσει το βάρος του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η εγκατάσταση hot spot αποτελεί πλέον θέμα χρόνου για το νησί με τα σχέδια να ανατρέπονται μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις.

μόνο αν υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις

Πώς άρχισαν ήδη από το εξωτερικό να ρωτούν…πληροφορίες

Στην αρχή ήταν μια περίεργη φήμη, μετά μια διαρροή. Φαίνεται πως στα κυβερνητικά σχέδια είναι να πάνε παντού πρόσφυγες, να τοποθετήσουν hot spots παντού στην Ελλάδα, είτε είναι τουριστικές περιοχές, είτε όχι. Οι τουριστικοί παράγοντες ανησυχούν, ειδικά μάλιστα σε μια ευαίσθητη περίοδο, που πίστευαν ότι θα πάει…μπάλα ο τουρισμός φέτος. Άλλες όμως οι βουλές του…Καμμένου και του Μουζάλα, καθώς φαίνεται…αν και ορισμένοι τοπικοί παράγοντες μάλλον γνώριζαν. Ειδικά κάποιοι δήμαρχοι σε συγκεκριμένες περιοχές είχαν οχληθεί και ήξεραν παρότι σήμερα ποιούν τη νήσσαν…

Πάντως ,επειδή οι πληροφορίες δεν είναι πια κάτι στεγανό και…η παγκοσμιοποίηση κάνει τα δικά της, ήδη φτάνουν την Κρήτη mails τα οποία ρωτούν να μάθουν λεπτομέρειες…

www.cretalive.gr

Loading

Read Previous

Oscars 2016: Το σήκωσε ο Leonardo!

Read Next

Το ραντεβού επανασύνδεσης του Παντελίδη με την Φρόσω τη μοιραία νύχτα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular