• 6 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Με ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για δώρο, αντί για σοκολατάκια, πάνε πλέον επίσκεψη οι Βρετανοί

Μετανάστες: Τους βάζουν στις βάρκες με λιγοστή βενζίνη, για να μείνουν μεσοπέλαγα χωρίς νερό και φαγητό, μέχρι να έρθει βοήθεια

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Vinkmag ad

5+1 tips από τον Πέτρο Συρίγο για να πετύχει η συνταγή!

Vinkmag ad


Ο επιτυχημένος σεφ της καθημερινής εκπομπής «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου (Alpha, 10.00), ο Πέτρος Συρίγος μοιράζεται όλα τα μυστικά της συνταγής για το πιο γλυκό έθιμο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Υλικά

  • 650 γραμμ. βούτυρο
  • 580 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 7 αυγά
  • 120 γραμμ. γάλα
  • 1 γραμμ. μαστίχα σε σκόνη
  • 10 γραμμ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάτε, μέχρι να αφρατέψει καλά.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε δόσεις (χτυπάτε το πολύ 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει) και στη συνέχεια τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ενσωματώνετε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνετε το γάλα και τον χυμό πορτοκάλι.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με κουτάλι.
  5. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύετε αργά, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  6. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 34 εκατοστών.
  7. Ρίχνετε το μείγμα μέχρι τη μέση, για να έχει χώρο να φουσκώσει.
  8. Ψήνετε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° για 50-60 λεπτά. Τοποθετείτε το σκεύος στο κέντρο του φούρνου για να ψηθεί ομοιόμορφα και να φουσκώσει καλά.
  9. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Tips: Καλό βούτυρο, υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός, μια πρέζα αλάτι δίνει πάντα ξεχωριστή γεύση και, φυσικά, μην ξεχάσετε το φλουρί!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη βασιλόπιτα με γιαούρτι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο Αμαρίου

    Read Next

    Σ. Φάμελλος: Στηρίζουμε το έργο των παιδικών χωριών SOS

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular