• 31 Ιανουαρίου, 2025

Breaking News :

Απίστευτο: Έβαλαν στο μάτι το παγκάρι, έριξαν σκοινί και μπήκαν στην εκκλησία από το καμπαναριό!

Στα χέρια των αρχών οι διακινητές των 49 μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες στους Καλούς Λιμένες

Απίστευτο! Άνοιξε η γη και «κατάπιε» μαθητή, ενώ πήγαινε στο σχολείο!

Κρήτη: Επιτέθηκε σε ντελιβερά και του πήρε το κινητό και 250 ευρώ

Kρήτη: Βουβός θρήνος για τον Δράκο Μαρή στο τελευταίο αντίο

Ηράκλειο: Καλούν σε προσευχή για τον μικρό Άγγελο που δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή

Κρήτη: Μπαταρίες και ανταλλακτικά μηχανημάτων έργων έκλεβε ο ίδιος ο φύλακας του εργοταξίου

Αιματηρή σύρραξη σε χωριό του Αμαρίου για κτηνοτροφικές διαφορές – Ένας στο νοσοκομείο, τρεις με χειροπέδες

Κρήτη: Εντυπωσιακή τοποθέτηση στύλων της ΔΕΗ με…ελικόπτερο (Βίντεο)

Λ. Τριανταφυλλάκης: «Ο Υπουργός ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματά μας, αλλά στην επόμενη συνάντηση αναμένουμε λύσεις…»

5+1 tips από τον Πέτρο Συρίγο για να πετύχει η συνταγή!


Ο επιτυχημένος σεφ της καθημερινής εκπομπής «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου (Alpha, 10.00), ο Πέτρος Συρίγος μοιράζεται όλα τα μυστικά της συνταγής για το πιο γλυκό έθιμο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Υλικά

  • 650 γραμμ. βούτυρο
  • 580 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 7 αυγά
  • 120 γραμμ. γάλα
  • 1 γραμμ. μαστίχα σε σκόνη
  • 10 γραμμ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάτε, μέχρι να αφρατέψει καλά.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε δόσεις (χτυπάτε το πολύ 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει) και στη συνέχεια τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ενσωματώνετε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνετε το γάλα και τον χυμό πορτοκάλι.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με κουτάλι.
  5. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύετε αργά, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  6. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 34 εκατοστών.
  7. Ρίχνετε το μείγμα μέχρι τη μέση, για να έχει χώρο να φουσκώσει.
  8. Ψήνετε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° για 50-60 λεπτά. Τοποθετείτε το σκεύος στο κέντρο του φούρνου για να ψηθεί ομοιόμορφα και να φουσκώσει καλά.
  9. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Tips: Καλό βούτυρο, υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός, μια πρέζα αλάτι δίνει πάντα ξεχωριστή γεύση και, φυσικά, μην ξεχάσετε το φλουρί!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη βασιλόπιτα με γιαούρτι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο Αμαρίου

    Read Next

    Σ. Φάμελλος: Στηρίζουμε το έργο των παιδικών χωριών SOS

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular