• 19 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Ψηφιακή Έκθεση Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Υδρογονάνθρακες: Η Chevron στρέφει το «βλέμμα» της στα νότια της Κρήτης

Νέος Διοικητής στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου (Φωτο)

Παντελής Παντελίδης: Σαν σήμερα, πριν 9 χρόνια, «έσβησε» ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής (Βίντεο- Φωτο)

Συγκλονίζει η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Εσείς και το αφεντικό σας, τι τέλος θα έχετε;» (Βίντεο)

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού, στο Τυμπάκι – Στην Πρωινή Πτήση το μέλος της Καρναβαλικής Γιώργος Σαριδάκης

Το 47ο Καρναβάλι της Πόμπιας σήμερα στην Πρωινή Πτήση- Ακούστε τι μας είπε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργος Φουστανάκης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 18 Φεβρουαρίου

Έξυπνα υδρόμετρα: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ΔΕΥΑ Φαιστού και των δημοτών – Ο Πρόεδρος Μ. Ορφανουδάκης στην Πρωινή Πτήση

Τροχαία στην Κρήτη: Η μάστιγα που θερίζει το νησί – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή αμοιβαίων δασμών σε όλες τις χώρες


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη έναν γύρο νέων, σαρωτικών αμοιβαίων δασμών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα έσοδα της Αμερικής – αλλά θα μπορούσαν επίσης να πυροδοτήσουν έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και να ενισχύσουν το πρόβλημα του πληθωρισμού της Αμερικής.

Οι δασμοί, τους οποίους ο Τραμπ έθεσε σε κίνηση μέσω εκτελεστικής ενέργειας την Πέμπτη, δεν θα τεθούν σε ισχύ αμέσως, μια σκόπιμη κίνηση για να δοθεί χρόνος στα έθνη να διαπραγματευτούν πιθανώς νέους εμπορικούς όρους με τις ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Πέμπτη.

«Τρεις σπουδαίες εβδομάδες, ίσως οι καλύτερες όλων των εποχών, αλλά σήμερα είναι η μεγάλη μέρα: αμοιβαίοι δασμοί!!! Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά!!!» ανέφερε νωρίτερα ο Τραμπ σε μια ανάρτηση με κεφαλαία γράμματα στην πλατφόρμα του Truth Social.

Η κίνηση αυτή θα εξομοίωνε τους δασμολογικούς συντελεστές των Ηνωμένων Πολιτειών στις εισαγωγές με τα επίπεδα που επιβάλλουν άλλες χώρες στα αμερικανικά προϊόντα.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι αμοιβαίοι δασμοί θα μπορούσαν να επιφέρουν ευρεία αύξηση των δασμών στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς, όπως η Ινδία και η Ταϊλάνδη, οι οποίες τείνουν να έχουν υψηλότερους δασμολογικούς συντελεστές στα αμερικανικά προϊόντα.

Οι χώρες που έχουν εμπορικές συμφωνίες με την Ουάσινγκτον, όπως η Νότια Κορέα, κινδυνεύουν λιγότερο από αυτή την κίνηση, πιστεύουν οι αναλυτές.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ υποσχέθηκε: «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, δασμόν αντί δασμού, το ίδιο ακριβώς ποσό».

Για παράδειγμα, αν η Ινδία επιβάλει δασμό 25% στα αμερικανικά αυτοκίνητα, η Ουάσινγκτον θα επιβάλει επίσης δασμό 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ινδία, εξήγησε έκθεση της Nomura αυτή την εβδομάδα.

«Ο στόχος του Τραμπ για την εφαρμογή αμοιβαίων δασμών είναι να εξασφαλίσει δίκαιη μεταχείριση για τις αμερικανικές εξαγωγές, η οποία θα μπορούσε έμμεσα να αντιμετωπίσει και τις εμπορικές ανισορροπίες των ΗΠΑ με τις χώρες-εταίρους», ανέφεραν οι αναλυτές της Nomura.

Μεταξύ των ασιατικών οικονομιών, η Ινδία έχει μέσο σταθμισμένο πραγματικό δασμό 9,5% στις αμερικανικές εξαγωγές, ενώ στις εξαγωγές της Ινδίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει δασμός 3%.

Η Ταϊλάνδη έχει συντελεστή 6,2% και η Κίνα συντελεστή 7,1% στα προϊόντα των ΗΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Τι λένε τα άστρα για τα 12 ζώδια;

    Read Next

    Αναστήλωση και προσβασιμότητα στα μνημεία της Αρχαίας Νικόπολης με στόχο την ένταξη στην UNESCO

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular