Αλλαγές σε πρόσωπα στην ΟΑΣΝΗ Ξηλώνουν τον αντιπρόεδρο – Εκτός και οι υποψήφιοι συνδικαλιστές.
oasni-620x330

Αλλαγές σε πρόσωπα θα έχουμε σύντομα (ίσως εντός της εβδομάδας) στην Ομοσπονδία των αγροτών του Ηρακλείου με αφορμή την επιλογή δύο εκ των αγροτοσυνδικαλιστών της ΟΑΣΝΗ να ριχθούν στην «μάχη» του σταυρού για την εκλογή τους στην Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι υποψήφιος με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη θα είναι ο σημερινός Γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Ντισπιράκης ενώ την υποψηφιότητα του με τον Σεραφείμ Τσόκα γνωστοποίησε και ο Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Μάλιστα ο Γιώργος Ντισπιράκης έχει ήδη καταθέσει εγγράφως την παραίτηση του από την ΟΑΣΝΗ στο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Τζωρτζάκη.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το CandiaNews οι αλλαγές δεν φαίνεται ότι θα περιοριστούν μόνο στα δύο στελέχη της που πλέον είναι υποψήφιοι.

Ο αντιπρόεδρος του οργάνου Μύρων Ξυλούρης φαίνεται να έχει πλήρως αποστασιοποιηθεί καθώς από την εκλογή του και μετά εξαφανίστηκε…
Οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές τώρα είναι αναγκασμένοι να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα σε αυτές τις περιπτώσεις και να τον παύσουν από τα καθήκοντα του… Ήδη θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από το προεδρείο, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΑΣΝΗ!  Τώρα πλέον όπως προβλέπεται θα παυτεί και από μέλος της διοίκησης μιας και δεν συμμετέχει συστηματικά στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Έτσι δύο τουλάχιστον από τις θέσεις του προεδρείου θα αλλάξουν χέρια… και τα μέλη της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ θα κληθούν να εκλέξουν νέο γραμματέα στην θέση του παραιτηθέντος Ντισπιράκη και αντιπρόεδρο στην θέση του Ξυλούρη.
Δεν αποκλείεται βέβαια να δούμε και το σημερινό ταμεία της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη σε άλλη θέση στο προεδρείο!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και τα τρία αναπληρωματικά μέλη θα εισέλθουν στην διοίκηση της ΟΑΣΝΗ λίγο πριν την λήξη της θητείας της, καθώς ως γνωστό επίκειται εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων.

Οι αναπληρωματικοί κατά σειρά ψήφων είναι οι Γιάννης Κατσαμπρακάκης από τα Μεσοχώρια, Μανόλης Τσατσαράκης από τον Προφήτη Ηλία και Χάρης Τζανάκης από τα Αητάνια.  Και οι τρεις θα είναι σύντομα μέλη στη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ.