Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Απαιτούμε την καθιέρωση Πλοίου Ασφαλείας
Petrakogiorgi_468_296_s

Επιστολή Δημάρχου Φαιστού για την απεργία της Π.Ν.Ο.

Ο Δήμος Φαιστού ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή της οποίας η μεγάλη παραγωγή των πρώιμων κηπευτικών εξαρτάται απολύτως από το μεταφορικό έργο των πλοίων, τόσο για την ελληνική όσο και για τη διεθνή αγορά απαιτεί την λειτουργία – καθιέρωση «πλοίου ασφαλείας» στην περίπτωση που δημιουργούνται κινητοποιήσεις ώστε να διασφαλιστεί, η κοινωνική συνοχή και η επιβίωση των νησιωτικών περιοχών.

Είναι επιτέλους καιρός να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός προώθησης των νωπών κηπευτικών προϊόντων μας στις αγορές κατά  τις περιόδους τέτοιων κρίσεων. Δεν μπορεί ο αγροτικός κόσμος να είναι αυτός που θα υποστεί το κόστος. Οι συνέπειες σε αντίθεση  με άλλες περιπτώσεις είναι μακροχρόνιες και οδηγούν σε φαύλο κύκλο οικονομικών προβλημάτων αλλά και σε αναξιοπιστία στα θέματα των εξαγωγών.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στους αγρότες που τόσο έχουν πληγεί και συνεχώς υποφέρουν είτε με τα οικονομικά μέτρα, είτε με απεργίες είτε με τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις καλλιέργειες τους.

Απαιτούμε την καθιέρωση «Πλοίου Ασφαλείας» με σκοπό την απρόσκοπτη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και διαφόρων «κρίσεων».

Η Δήμαρχος Φαιστού και το Δημοτικό Συμβούλιο πάντα κατά το παρελθόν έχουν ταχθεί με το μέρος των άξιων αγώνων του αγροτών μας και εκτός από τη δική μου επιστολή θα ακολουθήσει και ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού που εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα με μοναδικό θέμα το προκείμενο.

Με εκτίμηση,

Η Δήμαρχος Φαιστού  Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη

Συζητείται αύριο στη Βουλή η ακόλουθη τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Μ.Κεφαλογιαννης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ναυτιλίας για την υποχρεωτική δρομολόγηση   πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση απεργίας των ναυτικών πάνω από 48 ώρες