• 30 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

ΑΜΦΙΠΟΛΗ – BOMBA: Το όνομα του Ηφαιστίωνος είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ πάνω στην επιγραφή

Vinkmag ad

hfw

 

 

 

 

 

 

Στις 30/9/2015 η ανασκαφική ομάδα του Τύμβου Καστά δια της επικεφαλής της κας Κατερίνας Περιστέρη. έκανε την βαρυσήμαντη αποκάλυψη ότι το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά είναι αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα.

Την θέση της αυτή την τεκμηρίωσε με την αποκάλυψη ότι ευρέθησαν τρεις επιγραφές που περιέχουν το λεγόμενο “μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα” δίπλα στην λέξη“ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ” , οι οποίες ευρέθησαν στην θέση που τώρα βρίσκεται ο Λέων της Αμφίπολης. Επίσης το εν λόγω μονόγραμμα ευρέθη και πάνω σε έναν εννεάφυλο ρόδακα που ευρέθη ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Συνεπώς το μονόγραμμα αποτελεί το συνδέον στοιχείο των επιγραφών και του ταφικού μνημείου και συνεπώς προκύτπει ότι πέραν πάσης αμφισβήτησης, οι ευρεθείσες επιγραφές σχετίζονται άμεσα με το ταφικό μνημείο, μιας και το υπάρχον πάνω σε αυτές μονόγραμμα υπάρχει και εντός του ταφικού μνημείου! Και όχι μόνον αυτό αλλά και το ότι τα κομμάτια του Λέοντα που βρίσκονται τώρα σε απόσταση από αυτά συνδέονται άμεσα με το Ταφικό Μνημείο.

Ο πολύ καλός φίλος του ιστολογίου και μέλος της ομάδας ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ – Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ    Βασίλης Γιαννούσης   έκανε τοαυτονόητο.

Πήρε από τις φωτογραφίες της παρουσίασης στο ΑΠΘ που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο εκείνες που αφορούν τις επιγραφές και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές επεξεργασίας φωτογραφιών που γνωρίζει λόγω του επαγγέλματος του, πέτυχε να αποκρυπτογραφήσει το περιβόητο “μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα”.

Πράγματι αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το όνομα του Ηφαιστίωνος είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ πάνω στην επιγραφή και μάλιστα στην ΓΕΝΙΚΗ που σημαίνει ότι αναφέρεται σε κάτι που αφορά/ανήκει στον Ηφαιστίωνα!
Ετσι λοιπόν οι περιβόητες επιγραφές αναφέρουν “ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΟΣ” επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση της ανασκαφικής ομάδας ότι αναφέρεται σε παραλαβή του Ηρώου του Ηφαιστίωνος.
Βέβαια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η λέξη “Ηρώον” βρίσκεται πάνω στις επιγραφές ή αυτό είναι μια λογική συνεπαγωγή, όμως αυτή και μόνο η αποκάλυψη του ονόματος του Ηφαιστίωνος προκαλεί από μόνη της ρίγη συγκίνησης!

Ευχαριστούμε και πάλι τον Βασίλη Γιαννούση για το δώρο που μας κάνει!

Οπως διεφάνη από τις δηλώσεις της κας Περιστέρη μετά την παρουσίαση όπως και από κάποια σημεία της παρουσίασης της, αναμένονται ακόμα πιο συνταρακτικά στοιχεία.

Τα αναμένουμε με αγωνία…..

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ : “ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ”

Όπως ήταν αναμενόμενο αμέσως μετά την παρουσίαση και χωρίς να έχουν εικόνα από τα ευρήματα, ενεφανίσθησαν πάλι οι γνωστοί τηλεαρχαιολόγοι (αλλά και κάποιοι αποτυχημένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί) για να επιτεθούν στην κα Περιστέρη και στην ανακαφική ομάδα αμφισβητώντας το βάσιμο των ανακοινώσεων τηςεκφράζοντας – στην απέλπιδα προσπάθεια τους να μειώσουν την κα Περιστέρη – κάποιες γραφικές αιτιάσεις όπως το ότι το γράμμα Η μπορεί να σημαίνει 8 και άρα η επιγραφή να σημαίνει κάτι άλλο από την λέξη Ηφαιστίων, ότι οι επιγραφές αυτές είναι θρακικές και δεν έχουν σχέση με το μνημείο  -μάθαμε δηλαδή ότι το ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ είναι θρακική λέξη- ή και μη παρουσιάζοντας κανένα αντεπιχείρημα αλλά  επειδή απλώς δεν θέλουν να είναι έτσι τα πράγματα.

Ειλικρινά είναι απίστευτο ότι αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται ότι δεν έχουν συνείδηση για το τι λένε και δεν αντιλαμβάνονται πόσο μας κουράζουν με αυτά που λένε, και πόσο απαξιώνουν την Ελληνική αρχαιολογία και τον εαυτό τους. Το “Κρείττον το σιγάν” φαίνεται ότι είναι άγνωστο για αυτούς.
Αντίθετα η χολώτης, η εμπάθεια και η μικροπρέπεια  που αναδύουν ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Παραθέτω την απάντηση της κας Περιστέρη σε αυτές τις κραυγές…..Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουν να αντιληφθούν τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις της κας Περιστέρη…..

“Είναι ιδιαίτερα λυπηρό για μένα να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα ανασκαφικό έργο τα στοιχεία του οποίου αγνοούν. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών μας επιφυλάσσει και πρόσθετα στοιχεία που κλειδώνουν κυριολεκτικά τα συμπεράσματα της επιστημονικής μας ομάδας. Βιάζονται πολύ και εκτίθενται

empedotimos.blogspot.gr

Loading

  Read Previous

  Μπαράζ τροχαίων στους δρόμους της Κρήτης (VIDEO)

  Read Next

  Τέκνο μου έλα να κάνουμε ένα sex tape» – Ροζ σκάνδαλο με Έλληνα ορθόδοξο ιερέα

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular