Η απάτη Κρητικού στον Καναδά με τον ψεύτικο τραυματισμό του (φωτό)
psaroudakis

O Κρητικός Σ.Ψ υποστήριξε πως έκοψε τον λαιμό του από συρματόπλεγμα σε μονοπάτι ορεινής ποδηλασίας δυτικά της πόλης του Κάλγκαρι στον Καναδά και στη συνέχεια ζήτησε οικονομικές δωρεές μέσω μιας διαδικτυακής εκστρατείας στο GoFundMe.

Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι ο 37χρονος με ελληνική καταγωγή είχε πει ψέμματα και τελικά παραδόθηκε ενώ οι αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται για απάτη ύψους 5.000 δολαρίων και δημόσια εξαπάτηση. Οι αρχές τον είχαν παροτρύνει να παραδοθεί όταν ανακάλυψαν τι έκανε.

Το http://calgary.ctvnews.ca αναφέρει ότι ο Σ.Ψ είχε πει πως στις 5 Ιουλίου κι ενώ έκανε ποδήλατο στο μονοπάτι, έπεσε επειδή μπλέχτηκε σε ένα συρματόπλεγμα που ήταν ανάμεσα σε δύο δέντρα. Στη συνέχεια υποστήριξε πως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κοπεί ο λαιμός του από τη μια άκρη στη άλλη σε βάθος μεγαλύτερο του μισού εκατοστού.

psaroudakis3

Όπως είπε, μαζί ήταν ένα φίλος που τον βοήθησε να πάει στο νοσοκομείο και άφησαν πίσω το ποδήλατο αλλά την επόμενη μέρα που πήγαν να το πάρουν δεν το βρήκαν. Μάλιστα έδειξε επανειλημμένα τις πληγές του στα κανάλια, ανάμεσά τους και στο CBC News.

psaroudakis

 

Τα 8.000 δολάρια που ζητούσε μέσω του GoFundMe λέει πως τα ήθελε για να αγοράσει νέο ποδήλατο, να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και να πάρει επίσης αυτόματες κάμερες, τις οποίες θα δώριζε στα μονοπάτια για ποδηλάτες στην περιοχή. Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σ.Ψ έχει κάνει καμπάνιες μέσω ίντερνετ για συγκεντρώσει χρήματα.

«Όντως ήρθε σε επαφή με συρματόπλεγμα αλλά δεν οδηγούσε ποδήλατο και ήταν σε διαφορετική τοποθεσία όταν το έπαθε», σχολίασε η αστυνομία, σημειώνοντας πως ο τραυματισμός έγινε ενώ οΣ.Ψ βρισκόταν σε μια ιδιωτική τοποθεσία.

Η συγκεκριμένη καμπάνια αργότερα αποσύρθηκε όταν η εταιρία έλαβε τα πρώτα σχετικά παράπονα. Άλλοι ποδηλάτες άρχισαν να αμφισβητούν την ιστορία του Σ.Ψ, παρατηρώντας πως οι λεπτομέρειες δεν κολλάνε μεταξύ τους. Η καμπάνια είχε συγκεντρώσει περίπου 800 δολάρια πριν τερματιστεί για να ξεκινήσουν έρευνες. Εκπρόσωπος του GoFundMe διευκρίνισε πως τα χρήματα επιστράφηκαν στους δωρητές και πως του απαγορεύθηκε να ξαναχρησιμοποιήσει μελλοντικά την πλατφόρμα.

Πηγή: iefimerida.gr