Απετράπη αυτοκτονία ανήλικης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
δίωξη

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από ανήλικη μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 31-3-2015, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», σχετικά με εκδήλωση πρόθεσης ατόμου να αυτοκτονήσει, ύστερα από ανάρτηση που πραγματοποίησε σε προφίλ που κατέχει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθησε διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του εν λόγω ατόμου.

Αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας, ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανήλικη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.