Απίστευτο… Κουρέας ξύπνησε από το κώμα άλλος άνθρωπος
Μιλάει άπταιστα γαλλικά και πιστεύει ότι είναι ο Μάθιου ΜακΚόναχιkoureas

 

Ο 25χρονος Ρόρι Κέρτις έπεσε σε κώμα, διάρκειας έξι ημερών, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον Αύγουστο του 2012. Όταν ξύπνησε από το κώμα ο Ρόρι μιλούσε άπταιστα γαλλικά και πίστευε ότι είναι ο Αμερικανός ηθοποιός, Μάθιου ΜακΚόναχι. Το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε φορτηγό ενώ είχε προηγηθεί καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Μ42 της Βρετανίας εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν τον 25χρονο. Μετά από 40 λεπτά τα κατάφεραν και ο Ρόρι Κέρτις μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο. Από τη σφοδρή σύγκρουση υπέστη σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα και έσπασε τη λεκάνη του. Οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, στο οποίο παρέμεινε έξι ημέρες.

Ο Ρόρι Κέρτις ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο. Όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» του Μπέρμινχαμ, άρχισε να μιλά στις νοσοκόμες σε άπταιστα γαλλικά, ενώ ο ίδιος είχε μόνο βασικές γνώσεις από ό,τι είχε διδαχθεί στο δημοτικό, 12 χρόνια πριν από το ατύχημα. Παράλληλα ήταν πεπεισμένος ότι είναι ο Μάθιου Μακόναχι.
image
«Δεν θυμάμαι και πολλά από τότε, αλλά ξέρω ότι μέσα στο κεφάλι μου νόμιζα πως ήμουν ο Μάθιου Μακόναχι», δηλώνει σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Όταν πήγα στην τουαλέτα και κοίταξα το είδωλό μου στον καθρέπτη, σοκαρίστηκα γιατί δεν έμοιαζα καθόλου με εκείνον, δεν ήξερα τι έβλεπα. Έπειτα, σιγά-σιγά με τον καιρό έγινε ένα κλικ και σκέφτηκα: “αυτός είναι ένας ηθοποιός, τότε εγώ τι είμαι;”. Αλλά υπήρχαν στιγμές που ήμουν στο νοσοκομείο και σκεφτόμουν πως ανυπομονούσα να βγω για να γυρίσω ταινίες. Ήμουν πεπεισμένος πως ήμουν αυτός και πως ήμουν τόσο όμορφος όσο εκείνος. Τελικά, ξέρω ότι στην πραγματικότητα ήταν μια σκέψη ελπίδας», προσθέτει.

Οι γιατροί είχαν διαγνώσει πως έπασχε από πολυεστιακή ενδοκρανιακή αιμορραγία στον εγκέφαλο, που σημαίνει ότι είχαν σκάσει αιμοφόρα αγγεία και σημειωνόταν διαρροή αίματος στον εγκέφαλο του 25χρονου. Τελικά, ο Κέρτις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2012, νομίζοντας ακόμη ότι είναι ο Μακόναχι και μιλώντας άπταιστα γαλλικά. Σήμερα, έχει πειστεί ότι δεν είναι ο Αμερικανός ηθοποιός, αλλά εξακολουθεί να μιλά γαλλικά σα Γάλλος.