Αποκλεισμός ομάδας από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι
Karnavalia_Dimou_Festou_2012_053

ΛΟΓΩ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

Αποκλεισμός ομάδας από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Το δια παντός αποκλεισμό ομάδας από το Ρεθεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποφάσισε η Ολομέλεια των Καρναβαλικών Ομάδων, μετά από καταγγελία για αθέτηση υπόσχεσης που είχε δώσει από πέρυσι. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε δεσμευτεί ότι επρόκειτο να διαθέσει τα κέρδη της από την περσινή πώληση των στολών στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ηλιαχτίδα», πράγμα όμως, που έως τώρα δεν έχει κάνει.

Μετά το πρώτο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού της τάξεως των 26 χιλιάδων ευρώ, από το κοινό ταμείο των ομάδων που προορίζονταν για το ταμείο του υπό δημιουργία Οργανισμού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, πριν από μερικά χρόνια, ένα ακόμα «οικονομικό ολίσθημα» ήρθε να ταράξει την προετοιμασία του καρναβαλιού και να ξυπνήσει άσχημες μνήμες.

stelios_samsonΣύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού κ. Στέλιο Σαμψών το θέμα της σωστής οικονομικής διαχείρισης στο καρναβάλι είναι πολύ ευαίσθητο, έτσι μόλις η Ολομέλεια ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, ομόφωνα αποφάσισε το δια παντός αποκλεισμό της συγκεκριμένης καρναβαλικής ομάδας.

Η ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

«Πριν από ένα χρόνο» τόνισε ο κ. Σαμψών «εκπρόσωποι μιας καρναβαλικής ομάδας επισκέφτηκαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο βοηθάει στο έργο της «Ηλιαχτίδας» και ζήτησαν από την κ. Δέσποινα Μαυράκη να τους φέρει σε επαφή με τον Παγκρήτιο αυτό Σύλλογο, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν τα κέρδη της ομάδας τους από την πώληση των περσινών στολών».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, η συγκεκριμένη ομάδα προέβαλε ιδιαίτερα την πρόθεσή της να ενισχύσει την «Ηλιαχτίδα», με αποτέλεσμα σχεδόν να διπλασιαστούν οι περσινές συμμετοχές της σε σχέση με άλλα χρόνια. Στην ενίσχυση ωστόσο της συμμετοχής βοήθησε ιδιαίτερα το 16ο Δημοτικό Σχολείο, στηρίζοντας την ομάδα, λόγω του κοινωφελή σκοπού της.

«Φέτος και μετά την παρέλευση ενός έτους» πρόσθεσε ο ίδιος «και χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί τα χρήματα στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα», εκπρόσωποι του 16ου Δημοτικού Σχολείου ενημέρωσαν την Ολομέλεια των Ομάδων για το περιστατικό, τονίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομα του σχολείου και το όνομα του Συλλόγου. Από κει και πέρα τα αντανακλαστικά των ομάδων ήταν άμεσα. Όλες οι ομάδες συμφώνησαν ότι αφού το καρναβάλι «χρησιμοποιείται» και δεν εκπροσωπείται όπως θα έπρεπε και τελικώς πάλι δημιουργήθηκαν θέματα που αφορούν χρήματα, η συγκεκριμένη ομάδα αποκλείεται από όλες τις δραστηριότητες του καρναβαλιού».

Όσον αφορά στο ύψος του ποσού κι αν αυτό τελικά υπάρχει πρόθεση να δοθεί, ο κ. Σαμψών τόνισε ότι η ίδια η ομάδα ανέφερε πως πρόκειται για το ποσόν των 2.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι η εν λόγω ομάδα υποστηρίζει ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα που αφορούσε τον Οργανισμό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ), ο ίδιος τόνισε, ότι η δημιουργία του βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ήδη έχει υπογραφεί το καταστατικό και σύντομα θα παρθεί και το ΑΦΜ του οργανισμού.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

rethemnosnews.gr