Οι αστυνομικοί “Χτύπησαν” πολυμελή εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη (φωτο)
organosi_0

Εννέα άτομα, επτά ελληνικής καταγωγής και δύο αλβανικής, ανάμεσα τους και μία γυναίκα, συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή σε Ρέθυμνο, Χανιά και Αττική ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 600 γραμμάρια ηρωίνης, 3.740 ευρώ και 2 οχήματα. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 54, 57, 34, 57, 66, 54, 43, 48 και 35. Ανάμεσα τους είναι δύο αλλοδαποί, ένας από την Αλβανία και μία 35χρονη από τη Ρωσία. 

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα με διακριτούς ρόλους, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Αττικής, με αρχηγικό μέλος τον 54χρονο, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, και βασικό προμηθευτή ναρκωτικών ουσιών τον 48χρονο.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 48χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 57χρονο σε προκαθορισμένες συναντήσεις σε περιοχή της Αττικής.
Στη συνέχεια ο 57χρονος μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες στα Χανιά, όπου με την βοήθεια του 34χρονου, τις αποθήκευαν και τις διακινούσαν σε χρήστες ναρκωτικών της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και του Ρεθύμνου. Στη συνέχεια ο 57χρονος παρέδιδε τα χρηματικά ποσά προερχόμενα από την δράση της οργάνωσης στην 35χρονη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής πραγματοποίησαν προχθές (17.12.2016) το απόγευμα, έρευνα στην κατοικία του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

οργανωση

οργανωση, by gpapadakis

359 γραμμάρια ηρωίνης,
48 γραμμάρια ηρωίνης,
3.090 ευρώ,
1.000 Leke Αλβανίας,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
κινητό τηλέφωνο και
πλήθος συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες.

οργανωση

οργανωση, by gpapadakis

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε, ο 48χρονος το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου είχε προμηθεύσει με ποσότητα ηρωίνης τον 57χρονο, ο οποίος την μετέφερε ακτοπλοϊκώς στα Χανιά.
Στη συνέχεια το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, συνελήφθη ο 57χρονος κατά το χρόνο αποβίβασης του από το πλοίο, ενώ στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
200 γραμμάρια ηρωίνης,
αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης,
μαχαίρι,
650 ευρώ,
κινητό τηλέφωνο,
ζυγαριά ακριβείας και
κάρτα SIM.

Ακολούθησαν έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου στους χώρους κράτησης του 54χρονου «εγκέφαλου» και του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις σχετικές με τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθως, ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου 34χρονος ημεδαπός στο Ρέθυμνο, στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτοβολίδες θαλάσσης, καπνογόνα, συσκευή εντοπισμού, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κάρτες SIM.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου 57χρονος ημεδαπός στα Χανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων 54χρονος ημεδαπός στα Χανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) ναρκωτικά δισκία, (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κυνηγετικό όπλο.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων 66χρονος ημεδαπός και 35χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανιών, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.