• 22 Απριλίου, 2024

Μπαράζ κλοπών ελαιολάδου σε αποθήκες της ενδοχώρας του Ηρακλείου Τρέμουν οι παραγωγοί, χάνονται τόνοι

ladi-klopi

Απανωτά είναι τα κρούσματα κλοπής μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου από αποθήκες στην ύπαιθρο του νομού Ηρακλείου τις τελευταίες εβδομάδες. Το ενδιαφέρον των δραστών εστιάζεται μέχρι στιγμής στην περιοχή της Μεσσαράς, όπου έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο κλοπές αρκετών τόνων από αποθήκες, ενώ δεν αποκλείεται στις δύο αυτές περιπτώσεις οι δράστες να είναι οι ίδιοι.

Χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε η μεγαλύτερη κλοπή αναφορικά με την ποσότητα του ελαιολάδου που εκλάπη το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», άγνωστοι αφαίρεσαν από αποθήκη στο Φουρνοφάραγγο 4,5 με 5 τόνους ελαιολάδου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ελαιόλαδο ήταν τοποθετημένο σε περισσότερα από 20 βαρέλια, από τη φετινή παραγωγή αλλά και από πέρυσι.

Η αποθήκη , η οποία ανήκει σε κάτοικο του χωριού, βρίσκεται μεν στο χωριό μέσα αλλά σε σημείο όπου είναι ελάχιστα σπίτια. Το σπίτι του ιδιοκτήτη της βρίσκεται σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων, ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε το παραμικρό. Ούτε όμως κι ένας κάτοικος της περιοχής που άκουσε θορύβους μέσα στη νύχτα υποψιάστηκε το τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Η διάρρηξη της αποθήκης και η κλοπή του ελαιολάδου σημειώθηκε γύρω στις 3 χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον τρεις, παραβίασαν την μεταλλική πόρτα της αποθήκης με έναν λοστό και στη συνέχεια φόρτωσαν τα βαρέλια σε δυο ή περισσότερα οχήματα, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της περιοχής.

Στο χώρο, πιστεύουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες θα έμειναν για τουλάχιστον μισή ώρα, λόγω του όγκου του φορτίου που έπρεπε να φορτώσουν στα οχήματα που χρησιμοποίησαν. Ωστόσο, η κατεύθυνση που ακολούθησαν, παραμένει άγνωστη.

Η τελευταία αυτή περίπτωση έχει πολλά κοινά στοιχεία, όπως ανέφεραν χθες αστυνομικοί, με την κλοπή και πάλι ελαιολάδου από περιοχή του Πύργου. Αν και η ποσότητα δεν ήταν τόσο μεγάλη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο ο τρόπος δράσης έμοιαζε αρκετά.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει όμως και άλλη μία πρόσφατη κλοπή ελαιολάδου, η οποία σημειώθηκε στο Βενεράτο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα προστασίας της περιουσίας τους.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι στις περισσότερες φορές οι κλέφτες είναι άτομα, τα οποία γνωρίζουν καλά την περιοχή αλλά και τα θύματά τους.

 

 

Του Θάνου Περβολαράκη

http://www.patris.gr/

Loading

Read Previous

Η Κρήτη παντού και με…εντυπωσιακό τρόπο: Δυναμικές παρουσίες σε Βερολίνο και Ουτρέχτη!

Read Next

Είναι κούκλες οι γυναίκες του Ιράν και κυκλοφορούν ελεύθερες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular