• 21 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Η Κρήτη παντού και με…εντυπωσιακό τρόπο: Δυναμικές παρουσίες σε Βερολίνο και Ουτρέχτη!

Vinkmag ad

Η Κρήτη συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, μετέχοντας στις διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιούνται, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες!

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης μετέχει στην 80η διεθνή έκθεση τροφίμων-ποτών «International Green Week» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο από χθες έως 25 Ιανουαρίου 2015. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου.

Χθες, στο πλαίσιο της έκθεσης, η κ. Βρέντζου συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας όπου μαγειρεύτηκαν από σεφ επιτόπου παραδοσιακά φαγητά με αγνά Κρητικά προϊόντα.

Η «International Green Week», που συγκέντρωσε πέρυσι 1.650 εκθέτες από 70 χώρες, αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης παραγωγών από όλο τον κόσμο.
Συγκεντρώνει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες – καταναλωτές, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους παραγωγούς – εκθέτες και αγοράζουν απευθείας τα προϊόντα τους. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών, που ξεπερνά τις 100.000, είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Και στην Ουτρέχτη

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην Διεθνή Vakantiebeurs που πραγματοποιείται από τις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται σημερα, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η έκθεση Vakantiebeurs αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής σε θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν το προφίλ των Ολλανδών τουριστών.

Η έκθεση έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.

Η ανανεωμένη διοργάνωση του 2014, σημείωσε αύξηση προσέλευσης κοινού της τάξης του 13% σε σχέση με το 2013, με 117.520 συνολικά επισκέπτες.

Στην έκθεση συμμετείχαν 1208 συν-εκθέτες ενώ πέρσι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού (69%) ενδιαφέρθηκε κυρίως για διακοπές στην Ευρώπη, γεγονός που σηματοδότησε την αύξηση των κρατήσεων κατά την θερινή περίοδο του 2014. Σε έρευνα των διοργανωτών , το κοινό τοποθέτησε την Ελλάδα στην 4η σειρά προτίμησης, μετά από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία/Ισπανία, χώρες που παραδοσιακά δέχονται μεγάλο αριθμό Ολλανδών campers.

Η Περιφέρεια Κρήτης με το περίπτερο του ΕΟΤ προβάλλει το νησί μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ευελπιστώντας στην παγίωση και ενδεχομένως αύξηση του θετικού ρεύματος από την Ολλανδία.

Συνεχείς παρουσίες

Επίσης, όπως είναι γνωστό, κατά τους επόμενους μήνες η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στις παρακάτω εκθέσεις :

SALON DES VACANCES

Βρυξέλλες / Βέλγιο

5-9/2/2015

IMTM

Τελ-Αβιβ / Ισραήλ

10-11/2/2015

GREKLAND PANORAMA

Στοκχόλμη / Σουηδία

13-15/2/2015

ITTFA

Βελιγράδι / Σερβία

19-22/2/2015

FERIE FOR ALLE

Χέρνιγκ / Δανία

20-22/2/2015

ΙΤΒ

Βερολίνο / Γερμανία

04-08/3/2015

ΜΙΤΤ

Μόσχα / Ρωσία

18-21/3/2015

 

Στη Στοκχόλμη, Βερολίνο και Μόσχα η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο, ενώ στις υπόλοιπες θα έχει παρουσία εντός του Περιπτέρου του ΕΟΤ.

Στη διάρκεια όλων των εκθέσεων οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα έχουν επαφές με τουριστικούς φορείς των τοπικών αγορών αναδεικνύοντας όλες τις προτάσεις που έχει το νησί μας για τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Δίνεται παράλληλα η δυνατότητα και σε όλους τους φορείς τουρισμού της Κρήτης, να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν, επικοινωνώντας με τα Τμήματα Τουρισμού της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα: ΠΕ Ηρακλείου 2813-400390 και 382, ΠΕ Χανίων 2821-430109, ΠΕ Ρεθύμνου 28310-25571, ΠΕ Λασιθίου 2841-340371.

Loading

  Read Previous

  Ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε στις λαμαρίνες, μετά από τροχαίο!

  Read Next

  Μπαράζ κλοπών ελαιολάδου σε αποθήκες της ενδοχώρας του Ηρακλείου Τρέμουν οι παραγωγοί, χάνονται τόνοι

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular