Μπορούμε να βοηθήσουμε Κοινοποιήστε το: Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση του 33χρονου δικηγόρου ο οποίος έχει εξαφανιστεί
agapakis
Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση του 33χρονου δικηγόρου ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και -τουλάχιστον – 22 μέρες.  O νεαρός δικηγόρος έχει εξαφανιστεί, κάνοντας την οικογένεια του να περνάει ώρες αγωνίας.

Τώρα ένα μήνυμα που φαίνεται πως άφησε δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση. «Φεύγω γιατί με κυνηγούν…», έγραψε πριν εξαφανιστεί 33χρονος δικηγόρος

Τα παραπάνω έλεγε το τελευταίο γραπτό μήνυμα που έστειλε στη μητέρα του Μαρία Αγαπάκη, που ζει στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει το xronos.gr 

Έφυγε τη νύχτα της 13ης Οκτωβρίου από το σπίτι του στην Κομοτηνή χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους συγγενείς ή φίλους του και αγνοείται εδώ και 20 μέρες Τα ίχνη ενός νεαρού δικηγόρου με καταγωγή από το Ηράκλειο έχουν χαθεί εδώ και μισό περίπου μήνα από την Κομοτηνή όπου ζει, εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό του τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τον 33χρονο Γιάννη Αγαπάκη, η μητέρα του οποίου κάνει δραματική έκκληση μέσω του «xronos.gr» σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να δώσει στοιχεία, που θα την οδηγήσουν στον γιο της. Φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής υπήρξε στο παρελθόν ο Γιάννης Αγαπάκης, οπότε επέλεξε να μείνει στην πόλη μας, για να εργαστεί και παράλληλα να συνεχίσει τις σπουδές του σε ανώτερο επίπεδο. Θήτευσε ως ασκούμενος δικηγόρος δίπλα σε γνωστή δικηγόρο της πόλης μας και στη συνέχεια παρέμεινε δίπλα της αναλαμβάνοντας τις πρώτες του υποθέσεις. Ταυτόχρονα από την περσινή χρονιά παρακολουθούσε μαθήματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ.

Το τελευταίο μήνυμα στη μητέρα

Για έναν άριστο φοιτητή, έκανε λόγο η μητέρα του Μαρία Αγαπάκη, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά ο «xronos.gr» στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει η ίδια, και η οποία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε νέα από τον γιο της. Μπορεί να βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση, όμως μητέρα και γιος, επικοινωνούσαν καθημερινά. Στις 13 Οκτωβρίου 2015 μητέρα και γιος θα μιλήσουν στο τηλέφωνο γύρω στις 8 το βράδυ. «Ξύπνησε με το πρωί να πάω στο πανεπιστήμιο και μετά στο γραφείο», θα πει ο Γιάννης στη μητέρα του. Την επομένη, 14 Οκτωβρίου, η μητέρα του όντως θα τηλεφωνήσει στο σταθερό τηλέφωνο του γιου της στο σπίτι του, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, όμως εκείνος δεν βρίσκεται εκεί για να το σηκώσει. Τότε η μητέρα θα συνειδητοποιήσει ότι έχει στο κινητό της ένα μήνυμα σταλμένο από τον γιο της που αναφέρει «φεύγω γιατί με κυνηγούν…».

Από την περιοχή Μενεμένη της Θεσσαλονίκης εστάλη το μήνυμα, όπως προέκυψε από έρευνα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στην οποία απευθύνθηκε η μητέρα του εξαφανισθέντος αναζητώντας στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκεται το παιδί της. «Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα από το παιδί μου, από τότε το κινητό του είναι κλειστό, 20 ημέρες με την σημερινή», είπε στον «Χ» η κ. Αγαπάκη. Η μητέρα του, έχοντας μάταια προσπαθήσει δεκάδες φορές να επικοινωνήσει μαζί του, πήγε στην αστυνομία στο Ηράκλειο και κατήγγειλε την εξαφάνιση του, αλλά σήμερα, που έχει παρέλθει πέραν του μισού μήνα, δηλώνει απογοητευμένη από την πορεία των ερευνών, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το που βρίσκεται ο γιος της, «χάσαμε είκοσι μέρες», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει «το κινητό είναι κλειστό, αλλά ο Γιάννης έχει πάντα μαζί του το κινητό, όμως μπορεί να εντοπιστεί και μαζί του να εντοπιστεί και το παιδί μου».

Οι πρώτες εικόνες από το σπιτι του

Το σπίτι του στην Κομοτηνή, είναι όπως το άφησε όταν έφυγε, στοιχείο που απομακρύνει το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε από κάποιον, αφού δεν προέκυψαν τέτοια δεδομένα. Η δικηγόρος στο γραφείο της οποίας εργάζεται ο 33χρονος, μαζί με την σπιτονοικοκυρά, μπήκαν πρώτες μετά την εξαφάνιση του στο σπίτι του στην Κομοτηνή, αφού έλαβαν σχετική ειδοποίηση από τη μητέρα του. Ρούχα στην απλώστρα, φαγητό στο τραπέζι της κουζίνας και το πορτοφόλι του άδειο πάνω στο τραπέζι, είδαν οι δύο γυναίκες, όπως περιέγραψαν στη μητέρα του νεαρού δικηγόρου, που αποκάλυψε στον «xronos.gr» ότι την ημέρα της εξαφάνισης ο γιος της έχοντας κάνει ανάληψη 2.000 ευρώ θα πλήρωνε τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό του. «Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου, για μένα είναι όλα πιθανά», αναφέρει η κ. Αγαπάκη.

Οι επαφές με το Άγιον Ορος

Ο νεαρός δικηγόρος, όπως είπε η μητέρα του, διατηρούσε επαφές και συμβουλεύονταν πνευματικό στο Άγιο Όρος, όμως οι έρευνες που έγιναν και προς εκεί, με το ενδεχόμενο ο 33χρονος να πήγε σε κάποιο μοναστήρι, απέβησαν άκαρπες, σύμφωνα με την μητέρα του.  Όλοι οι φίλοι του στην Κομοτηνή συμμετείχαν στην προσπάθεια για να βρεθεί ο Γιάννης, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.  Η έκκληση της μητέρας του Γιάννη Αγαπάκη είναι δραματική και αποτυπώνει την αγωνία της να διαπιστώσει ότι το παιδί της είναι καλά στην υγεία του. Ζητάει από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6937000370ή με την Αστυνομία.