ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: O Πολωνός δισκοβόλος Πιότρ Μαλακόφκι θα πουλήσει το ασημένιο μετάλλιο για να σώσει τα μάτια ενός μικρού αγοριού
1048712_16963798

Ο Πολωνός δισκοβόλος Πιορτ Μαλακόφσκι αποφάσισε να πουλήσει το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την περίθαλψη ενός μικρού αγοριού που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος.

«Στο Ρίο πάλεψα για το χρυσό,» έγραψε ο Μαλακόφσκι στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook. «Καλώ όλους τους ανθρώπους, να αγωνιστούμε μαζί για κάτι που είναι ακόμη πιο πολύτιμο: για την υγεία αυτού του φανταστικού αγοριού». Ο Μαλακόφσκι έγραψε πως όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα δαπανηθούν για τη θεραπεία του 3χρονου Πολωνού αγοριού Ολεκ Σιμάνσκι, που υποφέρει για σχεδόν δύο χρόνια από ρετινοβλάστωμα, έναν καρκίνο των ματιών που επηρεάζει τα μικρά παιδιά.   «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σωθούν τα μάτια του Ολεκ στην Πολωνία. Η μόνη πιθανότητα είναι να πάει για θεραπεία στη Νέα Υόρκη ,» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ένα ίδρυμα στην Πολωνία που ονομάζεται «Siepomaga» έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων που χρειάζονται (περίπου 126.000 δολάρια) για να χρηματοδοτηθεί η θεραπεία του παιδιού στην οφθαλμολογική ογκολογική κλινική του Ντέιβιντ Αμπραμσον στη Νέα Υόρκη. Η υψηλότερη προσφορά στη δημοπρασία για το ασημένιο μετάλλιο του Μαλακόφσκι στην ιστοσελίδα «Allegro» της Πολωνίας είχε φτάσει περίπου τα 6000 δολάρια λίγο μετά το ξεκίνημά της. Η δημοπρασία λήγει στις 26 Αυγούστου   «Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην προσφορά. Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, το ασημένιο μετάλλιο μου μπορεί να είναι πιο πολύτιμο για τον Ολεκ από το χρυσό,» είπε ο Μαλακόφσκι.    Η ανάρτηση του Μαλακόφσκι στο facebook:

piotr

 

 

 

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ