Χόρεψε Πάλι Πεντοζάλη η Κρήτη 6,4 ρίχτερ στην Κρήτη.
http://www.youtube.com/watch?v=5FfD4cLg92U#t=19

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο σεισμός που καταγράφηκε ήταν από 6 ως και 6.4 Ρίχτερ, ενώ διήρκησε περίπου ένα λεπτό!tromaktiko

Το επίκεντρο του ήταν 67 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, αλλά έγινε αισθητός, όχι μόνο σε όλο την Κρήτη, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, μέχρι και την… Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 52 χιλιόμετρα, ενώ η ακριβής ώρα που ο Εγκέλαδος ξεσήκωσε τους Κρητικούς ήταν 4.11 μμ.

6,2 δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών – 6,7 Ρίχτερ μεταδίδει το Reuters

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 6,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, ενώ το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για… 6,7 Ρίχτερ!sismos

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στα Χανιά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν προκληθεί ζημιές κυρίως από τζαμαρίες που έσπασαν στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ μαρτυρίες μιλάνε για μάρμαρα που έπεσαν από μπαλκόνια στο κέντρο.

Έξι μετασεισμοί έχουν ήδη σημειωθεί στην περιοχή που “χτύπησε” ο Εγκέλαδος, στις 16.11, σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηών, ο ισχυρότερος από αυτούς ήταν 3,7 Ρίχτερ και έλαβε χώρα στις 17.05.

Είχαν προηγηθεί άλλοι 5 μετασεισμοί με ισχύ από 2,6 μέχρι 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε “συναγερμό” οι Αρχές – Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί

Σε “συναγερμό” βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη, όντας σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό που σχετίζεται με τον μεγάλο σεισμό.

Mέχρι στιγμής πέρα από υλικές ζημιές σε σπίτια και μπαλκόνια στα Χανιά και κατολισθήσεις στο Θέρισσο και την Παλαιόχωρα, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός που να  οφείλεται στο χτύπημα του Εγκέλαδου.